10 lucruri bizare, prevestite de animale

Luni, 21 Ianuarie 2013, ora 07:35
10221 citiri
10 lucruri bizare, prevestite de animale

Se spune deseori ca animalele au un al saselea simt. Ei bine, aceasta ipoteza a fost deseori confirmata prin comportamentul cel putin bizar al unor animale cu calitati de medium. In unele situatii, necuvantatoarele au reusit sa "ghiceasca" viitorul prin metode cel putin ciudate.

Listverse prezinta 10 dintre situatiile in care animalele au reusit sa prevesteasca viitorul.

Rezultatele alegerilor prezidentiale

In 2008, o veverita a facut senzatie in Statele Unite ale Americii, atunci cand a anticipat rezultatele alegerilor prezidentiale. Din mai multe nuci pe a caror coaja erau poze cu candidatii, veverita l-a ales chiar pe Barack Obama. Daca atunci a facut alegerea corecta, nu la fel se poate spune despre previziunea facuta in 2012, de aceasta data veverita vazandu-l favorit pe Mitt Romney.

Rezultatele de la Jocurile Olimpice

In timpul Olimpiadei de la Londra, The Daily Telegraph dadea credit magarului Larry, care facea prognoze legate de rezultatele competitiilor din ziua respectiva. Doua galeti cu furaje marcate cu Y si N, o intrebare legata de competitie si alegerea magarului dadea ca sigura viitorul castigator. La finalul Olimpiadei, s-a constatat ca 8 din cele 9 alegeri ale magarului au fost corecte.

Starea sanatatii

In randul multor culturi antice, se obisnuia sa se ghiceasca starea sanatatii sau evenimentele viitoare in organele animalelor. In Peru, de exemplu, unii samani foloseau o practica bizara pentru a pune un diagnostic clar. Astfel, un porcusor de Guineea era lasat sa treaca peste corpul pacientului, apoi ucis si sectionat. Samanul ii verifica atent organele, existand credinta ca animalul prelua imediat afectiunile pacientului.

Rezultatele de la Superbowl

Un urangutan, un rinocer, o camila si un tigru - acestea ar fi animalele care au incercat si uneori chiar au resit sa prezica rezultatele de la Superbowl. Dintre ele, cel mai precis a fost urangutanul Eli, de la The Hogle Zoo, din Salt Lake City. In ultimii 5 ani, Eli a previzionat corect toti castigatorii de la Superbowl.

Vremea

Starea vremii este deosebit de importanta pentru agricultura. Tocmai de aceea, cei interesati direct de acest aspect, cum ar fi, de exemplu, fermierii, au invatat sa citeasca diversele semne transmise de animale. Cantecul broastelor, cat de inalt zboara pasarile, absenta sau prezenta albinelor, a buburuzelor, a fluturilor si comportamentul furnicilor - toate pot fi detalii cu o anumita semnificatie in interpretarea evenimentelor meteorologice viitoare.

Sarcina

Un test de sarcina mai vechi implica injectarea urinei intr-un soarece sau iepure nematurizat inca din punct de vedere sexual. Mai tarziu, animalul era disecat, iar daca ovarele erau marite, femeia era insarcinata, precizia fiind de 98%. Mecanismul este unul foarte simplu: hormonul hCH din sangele si urina femeii insarcinate stimuleaza maturizarea sexuala a unui animal adolescent.

Atac de inima

Cainii pot fi companioni de nadejde si pentru persoanele cu deficiente motorii sau cu anumite afectiuni precum diabet, autism si dizabilitati cognitive. In mai multe cazuri, s-a constatat ca acesti caini au anticipat debutul unei crize sau a unui atac de inima. Se pare ca acest comportament apare instinctiv, ca urmare a apropierii dintre caine si stapan. Oamenii de stiinta cred ca animalele simt schimbarile subtile ce au loc in organismul omului.

Rezultatele de la Campionatul de Fotbal

Caracatita Paul a intuit multe dintre rezultatele meciurilor de fotbal din cadrul campionatelor din 2008 si 2010. Cu un record de 20 raspunsuri corecte dintr-un total de 22, caracatita a reusit sa enerveze multi microbisti, daca ne gandim ca, in cadrul unui clasament realizat de BBC, s-a clasat pe locul 100 in topul celor mai enervante persoane din 2010.

Cutremurele

In timpul unei cercetari realizate in Italia, biologul Rachel Grant a observat ca, putin inainte de producerea unui cutremur, broastele raioase au disparut inexplicabil. Ulterior, au aparut din nou, dupa seism. Se pare ca acestea, ca de altfel si alte animale, cum ar fi porumbeii, pot sesiza anumite schimbari in campul magnetic, gazele si particulele eliberare in mediu inainte de seism.

Moartea

La un moment dat, o pisica pe nume Oscar a fost mentionata in revista de medicina New England Journal of Medicine. Motivul? Capacitatile ei uimitoare de a prevesti moartea. "Adoptata" de un azil de batrani din Rhode Island, angajatii au constatat ca pisica se apropia exact de acele persoane care aveau sa moara in scurt timp.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#animale prevestire viitor, #animale predictii viitor, #animale prevestesc viitor , #stiri Viitorul