Americanii au inceput sa isi voteze viitorul presedinte. Minnesota si alte trei state au deschis anticipat centrele de votare

Sambata, 19 Septembrie 2020, ora 07:39
3202 citiri
Americanii au inceput sa isi voteze viitorul presedinte. Minnesota si alte trei state au deschis anticipat centrele de votare
Foto: Hepta.ro

Alegatorii americani din Minnesota au stat vineri la coada pentru a vota anticipat inainte de alegerile prezidentiale programate pe 3 noiembrie.

Donald Trump si contracandidatul sau democrat Joe Biden urmau sa faca vizite de campanie in acest stat. Alte trei state americane ofera posibilitatea ca cetatenii sa isi exprime dreptul de a-si alege presedintele in centrele de vot, transmite Reuters.

Aproximativ 44 de persoane votasera in primele 30 de minute de la deschiderea unui singur centru de votare in orasul Minneapolis, intr-un stat pe care Trump l-a pierdut in 2016, dar pe care intentioneaza sa il castige de aceasta data.

Alegatorii din Virginia, Dakota de Sud si Wyoming au inceput, de asemenea, sa voteze in persoana, vineri. In Virginia, autoritatile electorale din comitatele Fairfax si Arlington, din suburbiile Washingtonului, au raportat o participare masiva, cu cozi formate la usa.

Unii alegatori din Minnesota au spus ca sunt nerabdatori sa voteze acum pentru a evita posibila aglomeratie din ziua alegerilor. Pandemia de coronavirus a modificat traditiile electorale din SUA, a redus brusc turneele de campanie ale ambilor candidati si va duce, probabil, la o crestere a votului anticipat si prin posta, deoarece americanii incearca sa-si reduca expunerea la aglomeratia care poate raspandi boala.

"Am vrut sa fac asta", a spus Jason Miller, de 33 de ani, un pictor care statea la coada inainte de deschiderea centrului de votare, pentru a vota cu Biden. El a spus ca abia asteapta sa voteze impotriva lui Trump.

Toti alegatorii aflati la coada in Minneapolis purtau masti pentru a se protejarea de coronavirus. Margie Rukavina, in varsta de 72 de ani, a declarat ca este "nerabdatoare" sa voteze pentru Biden, dar si ca i-ar fi fost teama sa voteze in ziua alegerilor, avand in vedere ingrijorarile legate de sanatate.

Presedintele republican Donald Trump este in urma lui Joe Biden in sondajele de opinie nationale, dar incearca sa recupereze terenul in Minnesota, stat unde a pierdut cu aproximativ 1,5 puncte procentuale in fata democratei Hillary Clinton in 2016, in timp ce a castigat in statul vecin Wisconsin.

Sondajele de opinie recente arata ca Biden are un avantaj confortabil in Minnesota. Potrivit sondajului, Biden conduce in toate cele trei foste state industriale din asa-numita "centura a ruginei", Michigan, Wisconsin si Pennsylvania, pe care Trump le-a castigat in 2016.

Trump urma sa organizeze vineri seara un miting de campanie pe un aeroport din Bemidji, Minnesota. Dupa-amiaza, Biden urma sa viziteze un centru de instruire sindicala din Duluth, inainte de a sustine un discurs.

Statul Minnesota a fost punctul de pornire al unei miscari nationale pentru egalitatea rasiala, in urma mortii afro-americanului George Floyd, sufocat cu genunchiul de un politist in timp ce se afla in custodia acestuia. Uciderea lui George Floyd a provocat tuburari sociale la nivel national, care au durat luni de zile si au zguduit si mai mult tara deja asediata de pandemia coronavirusului. Trump a reactionat la violentele stradale cu angajamentul de a mentine "legea si ordinea", afirmand ca multi dintre protestatari sunt radicali de extrema stanga.

Biden a denuntat violentele de la unele proteste, exprimandu-si in acelasi timp sprijinul pentru obiectiile protestatarilor fata de rasism si brutalitatea politiei. El a dat afirmat ca retorica lui Trump a inflamat situatia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
Israelul a luat în considerare lovituri rapide de represalii împotriva Iranului. „Va exista evident un răspuns”
Israelul a luat în considerare lovituri rapide de represalii împotriva Iranului. „Va exista evident un răspuns”
Armata israeliană a luat în considerare efectuarea unor lovituri rapide împotriva Iranului ca represalii la atacul cu rachete şi drone lansat de Teheran în weekendul trecut asupra teritoriului...
#vot, #SUA, #Minnesota, #Trump, #Biden, #alegeri , #stiri Viitorul