Referendum in Ucraina: Ianukovici someaza "junta criminala" de la Kiev sa-si retraga "mercenarii"

Luni, 12 Mai 2014, ora 18:30
1849 citiri
Referendum in Ucraina: Ianukovici someaza "junta criminala" de la Kiev sa-si retraga "mercenarii"
Foto: Itar-Tass

Fostul presedinte ucrainean Viktor Ianukovici le-a cerut, luni, autoritatilor de la Kiev sa isi retraga trupele militare din sud-estul Ucrainei.

Liderul fugar a solicitat guvernului ucrainean sa isi retraga "mercenarii" si trupele din Donetk, Luhansk, Odessa si alte regiuni si sa opreasca violenta si teroarea impotriva propriului popor, potrivit agentiei Itar-Tass.

"Junta criminala" de la Kiev a ucis mai mult de 300 de cetateni pasnici din Ucraina, a acuzat Viktor Ianukovici.

Referendum anarhic in Ucraina: Explozii, furturi si lupte de strada (Video)

"O majoritate absoluta a locuitorilor din Donbas (regiunile estice ale Ucrainei - n.red.) a venit la referendum ca sa voteze pentru orice fel de statalitate, in afara de cea care permite ca propriii cetateni sa fie numiti teroristi si care incepe sa ii ucida in mod ilegal, pentru ca rabdarea poporului ucrainean a luat sfarsit", a continuat fostul presedinte.

Declaratiile acestuia vin in contextul in care mai multe violente au avut loc, duminica, in Donetk si Luhansk, unde s-a desfasurat consultarea populara pentru autoguvernare.

Violente dupa referendumul din Ucraina: Cel putin un mort

Garzile nationale din Ucraina au deschis focul, duminica, asupra unei multimi aflate in fata unei primarii, un lider al insurgentilor din regiune declarand ca au fost victime.

Varsarea de sange in orasul Krasnoarmeisk, aflat regiunea Donetk, a avut loc dupa ce s-a incheiat votul privind independenta de Kiev.

In plus, presa germana a relatat ca aproximativ 400 de mercenari ai unei firme americane private lupta alaturi de armata ucraineana impotriva separatistilor prorusi din estul tarii.

Criza din Ucraina: Sute de mercenari americani, chemati sa-i linseze pe separatisti (Video)

Comandourile de elita apartin celebrei firme de securitate americane, Academi, cunoscuta mai bine sub numele de "Blackwater", a aratat ziarul german Bild am Sonntag in editia de duminica, citat de Voice of Russia.

Mercenarii americani participa la operatiunea anti-terorista a guvernului de la Kiev, demarata in urma cu aproape doua saptamani, impotriva insurgentilor din sud-estul Ucrainei, potrivit puplicatiei germane.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Viktor Ianukovici Ucraina, #Viktor Ianukovici mercenari Ucraina, #Viktor Ianukovici retragere trupe , #Ucraina