Cum argumentează Viktor Orban opoziția sa îndârjită la intrarea Ucrainei în UE. ”Este o glumă!”

Vineri, 08 Decembrie 2023, ora 17:18
3674 citiri
Cum argumentează Viktor Orban opoziția sa îndârjită la intrarea Ucrainei în UE. ”Este o glumă!”
Viktor Orban, președintele Ungariei Foto: Facebook/ Viktor Orban

Viktor Orban, președintele Ungariei se opune în continuare negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Ucraina, susținând că țara este una coruptă și că poate fi o amenințare la adresa agriculturii europene.

"Ucraina este cunoscută drept una dintre cele mai corupte ţări din lume. Este o glumă! Nu putem lua decizia de a începe un proces de negocieri de aderare", a argumentat Orban, într-un interviu acordat săptămânalului Le Point, publicat vineri, 8 decembrie, cu câteva zile înaintea unui Consiliu European care urmează să abordeze acest subiect, relatează AFP.

În plus, Orban îi avertizează pe francezi în legătură cu "ceea ce ar însemna această aderare din punct de vedere economic pentru Franţa".

"În fiecare an, va trebui să plătiţi peste 3,5 miliarde de euro în plus la bugetul comun al Uniunii", a spus el.

"Dacă lăsaţi această agricultură (a Ucrainei) să intre în sistemul agricol european, ea îl va distruge a doua zi", a dat el asigurări.

Premierul ungar, care s-a întâlnit joi seara cu preşedintele francez Emmanuel Macron, a explicat, de asemenea, că poziţia sa este inflexibilă, deoarece "mai mult de două treimi din opinia publică ungară se opune deschiderii oricăror negocieri".

Însă "Ucraina este în dificultate", recunoaşte el, pentru că "suferă din cauza invaziei ruse" şi "este legitim ca întreg Consiliul European să-i trimită semnale bune", cum ar fi un "parteneriat strategic" cu UE, mai degrabă decât negocieri de aderare.

"Când vom reuşi (...) să aducem Ucraina mai aproape de Europa, peste câţiva ani, vom vedea atunci", a declarat el înainte de întrevederea de joi cu preşedintele Emmanuel Macron.

Viktor Orban s-a referit şi la reforma sistemului de azil european aflată în prezent în discuţie în UE.

"Poate fi mai bună decât precedenta, dar nu este o soluţie", a estimat el. "Soluţia finală este ca nimeni să nu poată intra pe teritoriul european fără să obţină autorizaţie de la o autoritate în baza unei proceduri", a mai spus Orban.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Armata ucraineană acuză Rusia că lovește cu rachete nord-coreene ținte civile. Cel puţin 24 de oameni au murit
Armata ucraineană acuză Rusia că lovește cu rachete nord-coreene ținte civile. Cel puţin 24 de oameni au murit
SBU a acuzat joi, 22 februarie, Rusia de utilizarea de rachete de fabricaţie nord-coreeană pentru a efectua lovituri sângeroase în Ucraina împotriva unor ţinte civile, relatează AFP....
Rusia afirmă că acuzațiile văduvei lui Navalnîi cu privire la moartea acestuia sunt „grosolane şi nefondate” VIDEO
Rusia afirmă că acuzațiile văduvei lui Navalnîi cu privire la moartea acestuia sunt „grosolane şi nefondate” VIDEO
Rusia respinge marţi, 20 februarie, acuzaţiile Iuliei Navalnaia, văduva lui Aleksei Navalnîi, pe care le numește „grosolane şi nefondate”, relatează AFP. Navalnaia l-a acuzat pe...
#Viktor Orban Ungaria, #aderare Ucraina UE, #acuzatii, #coruptie Ucraina , #stiri Viktor Orban