Orban despre Orban: ”Slugile Kremlinului din Europa au prins curaj”. Mesajul acid pentru premierul Ungariei după afirmațiile antieuropene

Luni, 25 Iulie 2022, ora 23:57
10032 citiri
Orban despre Orban: ”Slugile Kremlinului din Europa au prins curaj”. Mesajul acid pentru premierul Ungariei după afirmațiile antieuropene
Fostul lider PNL conduce acum partidul Forța Dreptei FOTO Facebook / Ludovic Orban

Fostul lider al PNL Ludovic Orban, actual lider al partidului Forța Dreptei, a criticat dur luni, 25 iulie, afirmațiile antieuropene ale premierului Ungariei, făcute în România.

Ludovic Orban a subliniat, într-un mesaj postat pe Facebook, că Europa a acţionat corect faţă de Rusia după invadarea Ucrainei.

”Slugile Kremlinului din Europa, cu Viktor Orban pe post de vârf de lance, au prins curaj, profitând de consecinţele economice şi sociale ale crizei energetice, şi acuză UE şi statele democratice din lume că au greşit când au condamnat agresiunea Rusiei contra Ucrainei. Că au greşit când au impus sancţiuni Rusiei şi, culmea tupeului, că au greşit când au luat decizia de a sprijini Ucraina în lupta sa legitimă de apărare a independenţei, suveranităţii şi integrităţii sale teritoriale”, a scris, luni seară, pe Facebook, Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, dacă Europa a greşit, a greşit înainte de 24 februarie, ”a greşit în ultimii 20 de ani, când s-a complăcut într-o dependenţă din ce în ce mai mare faţă de resursele energetice provenite din Rusia”.

”Europa a acţionat corect faţă de Rusia după invadarea Ucrainei. Este adevărat că poziţionarea UE faţă de agresiunea brutală a Rusiei a generat consecinţe economice şi sociale defavorabile, dar nu neapărat datorită sancţiunilor UE faţă de Rusia. Rusia poate în orice moment să ameninţe ţările europene cu închiderea robinetului de gaz, ţiţei şi produse petroliere. Singura soluţie pentru a preveni orice altă posibilă criză energetică ulterioară este ca Europa să se elibereze de această dependenţă”, a mai scris liderul Forţa Dreptei.

Fostul lider PNL consideră că, ”dacă cedează astăzi şi lasă Ucraina de izbelişte, mâine imperialismul rusesc poate să vizeze Republica Moldova, Georgia, Azerbaidjan sau orice ţară din estul Europei”.

”Dacă Europa cedează astăzi, Rusia va căpăta şi mai mult tupeu şi va pune ţările europene în faţa altor riscuri de cedări. De aceea, UE trebuie să rămână ferm pe poziţie şi să aplice rapid planul de eliberare a Europei de şantajul energetic rusesc”, a mai transmis Ludovic Orban.

Reacția a venit după ce, sâmbătă, premierul Ungariei a spus, la Tușnad, că este nevoie de o nouă strategie a Occidentului pentru încheierea războiului din Ucraina, subliniind că discursul ruşilor trebuie luat în serios.

Viktor Orban a mai susținut că alimentarea cu arme moderne a Ucrainei nu va face decât să prelungească războiul, iar conflictul nu va fi încheiat decât în urma negocierilor ruso-americane.

#Viktor Orban vizita Romania, #premier Ungaria, #tusnad, #Ludovic Orban, #razboi ucraina rusia , #stiri Ludovic Orban