Un nou pod peste Dunare leaga Ungaria de Slovacia

Joi, 17 Septembrie 2020, ora 17:27
5795 citiri
Un nou pod peste Dunare leaga Ungaria de Slovacia
FOTO: Pixabay.com / Arhiva

Premierii Ungariei si Slovaciei, Viktor Orban si Igor Matovic, au participat joi, 17 septembrie, la inaugurarea unui nou pod peste Dunare care face legatura intre cele doua tari vecine in apropiere de Komarom, nordul Ungariei, transmite MTI.

Conexiunile rutiere si feroviare sunt cruciale pentru competitivitatea Uniunii Europene, a subliniat premierul ungar, potrivit caruia prin finantarea noului pod, UE "a participat la una din cele mai bune investitii din istoria sa". Viktor Orban a spus ca pana in 2025 vor fi noua autostrazi ungare care se vor intinde pana la granita, precizand ca in viitorul apropiat Ungaria intentioneaza sa finalizeze o sectiune de autostrada care va face legatura intre Polonia si Grecia.

La randul sau, ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a subliniat ca urmatorul proiect important al Ungariei si Slovaciei in domeniul transporturilor este constructia unei linii de tren de mare viteza care sa faca legatura intre Budapesta, Bratislava si Varsovia. Szijjarto a estimat ca o astfel de linie de tren ar reduce durata unei calatori intre Budapesta si Varsovia la cinci ore si jumatate de la 11-12 ore in prezent, iar durata unei calatori intre Budapesta si Bratislava ar fi redusa la o ora si jumatate.

Aceasta investitie ar permite cresterii economice din Europa Centrala sa intre "intr-o dimensiune complet noua", a apreciat Szijjarto, adaugand ca aceasta ar fi prima linie de tren de mare viteza din regiune. Potrivit oficialului ungar, gratie acestei linii, trenurile vor putea rula cu viteze de pana la 350 kilometri pe ora.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Umbra premierului naționalist Viktor Orban planează asupra preluării unui important grup media european
Umbra premierului naționalist Viktor Orban planează asupra preluării unui important grup media european
Canalul TV european de știri a fost cumpărat în 2022 cu fonduri de la apropiați ai prim-ministrului naționalist al Ungariei, potrivit unor documente confidențiale citate de Le Monde. Pe 19...
Calificare spectaculoasă pentru Ungaria la JO 2024, după o victorie la 38 de goluri diferență
Calificare spectaculoasă pentru Ungaria la JO 2024, după o victorie la 38 de goluri diferență
Selecţionatele feminine de handbal ale Ungariei, Suediei, Germaniei şi Sloveniei au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce Spania şi Olanda îşi asiguraseră anterior...
#Viktor Orban, #pod peste Dunare, #pod dunare, #Ungaria, #slovacia , #premier Ungaria
Comentarii
Poza movici
movici
rank 5
Si modoveni au inaugurart ...un WC ....fiecare cu ce e