Marine Le Pen denunţă la Budapesta ”brutalitatea ideologică” a UE împotriva lui Viktor Orban. „Ungaria se plasează în vârful luptei pentru libertatea popoarelor”

Miercuri, 27 Octombrie 2021, ora 16:24
1564 citiri
Marine Le Pen denunţă la Budapesta ”brutalitatea ideologică” a UE împotriva lui Viktor Orban. „Ungaria se plasează în vârful luptei pentru libertatea popoarelor”
Marine le Pen și Viktor Orban FOTO Facebook/ Marine le Pen

Reprezentanta extremei drepte franceze Marine Le Pen, talonată în sondaje în Franţa de Éric Zemmour, un candidat din cadrul Rassamblement National (fostul Front Naţional, FN) la preşedinţie, a fost primită la Budapesta de către Viktor Orban ca o adevărată şefă de stat, faţă de care şi-a exprimat susţinerea împotriva Bruxellesului, denunţând ”brutalitatea ideologică a UE”.

Ungaria din 2021, sub conducerea dumneavoastră, se plasează încă o dată în vârful luptei pentru libertatea popoarelor”, l-a complimentat ea, într-o conferinţă de presă comună, marţi, pe premierul suveranist.

Fosta conducătoare RN, primită de către liderul ultraconservator ungar, şi-a exprimat susţinerea faţă de acesta şi a denunţat ”brutalitatea ideologică” a Uniunii Europene (UE) împortriva anumitor poziţii ale acestuia.

”În acest octombrie, momentul şi circumstanţele nu pot să ne inspire decât un gând emoţionant faţă de eroii revoltei dn 1956”, a declarat ea, referinduse la revolta faţă de regimul comunist susţinut de către Uniunea Sovietică.

Ea a salutat ”curajul” şi ”hotărârea” lui Orban şi s-a angajat ca, în cazul în care este aleasă preşedinta Franţei, anul viitor, să-i ofere ”susţinerea Franţei şi poporului său în vederea unei reorientări a unei UE a cărei brutalitate ideologică atentează la ideea însăşi de suveranitate”.

Le Pen a refuzat să critice recenta lege ungară împotriva homosexualităţii, aflată în centrul unei confruntări juridice cu Bruxellesul.

”Cum sunt fundamental ataşată suveranităţii fiecărei naţiuni, nu mi-ar trece prin minte să vin să dau lecţii poporului ungar”, a spus ea.

Candidata RN la preşedinţia franceză a crticat o ”putere centralizată la Bruxelles îmbătată de propria existenţă, putere şi omnipotenţă”, a denunţat o ”voinţă de aservire” a UE şi a refuzat orice principiu al primatului dreptului european.

”Acest principiu a putut fi impus doar prin manevre”, iar justiţia din Polonia ”este îndreptăţită să-şi afirme (...) dreptul de a stabili şi de a impune respectarea regulilor fondatoare ale pactului său naţional, pactului său social şi chiar pactului său societal”, a declarat ea.

În opinia reprezentantei extremei drepte franceze, ”ameninţarea sancţiunilor şi a fortiori a excluderii, care sunt de o rară violenţă faţă de Ungaria şi Polonia, mărturisec miza dezbaterii care se deschide”, pentru că ”Uniunea Europeană ştie prea bine că joacă totul prin asta”.

Ea şi-a reiterat angajamentul de a ”reforma Constituţia franceză prin referendum pentru a activa principiul superiorităţii sale” şi a subliniat că acest lucru va include ”rezolvarea definitivă a problemei imigraţiei, acest flagel de care naţiunile noastre trebuie în mod imperativ să se apere”.

În acestsubiect, ea a denunţat ”inundaţia migratorie pe care vrea să o organizeze Uniunea Europeană”, ale cărei ”efecte dezastruoase” se fac resimţite ”la nivel identitar, financiar sau teritorial”.

PROIECTUL UNEI ALIANŢE A NAŢIUNILOR

Cele două figuri suveraniste au îndemnat la o alianţă a naţiunilor.

Viktor Orban, al cărui partid a părăsit în martie grupul Partidului Popular European (PPE, dreapta), a anunţat că se află ”în căutarea unor parteneri de cooperare în această eră nouă”.

Iar tabăra lui Marine Le Pen este ”de neocolit” în acest sens, a apreciat el, salutându-i susţinerea ”de nezdruncinat” de-a lungul anilor.

În privinţa acestei alianţe a naţiunilor, vizita lui Le Pen nu a condus la vreun anunţ concret.

”Cred că atât timp cât forţele patriotice şi suveraniste nu s-au aliat în Parlamentul European (PE), ele au evident mai puţină greutate decât dacă am fi reuşit să constituim acest grup mare pe care ni-l dorim deja de un anumit timp”, a subliniat ea apoi în faţa presei.

Însă acest subiect nu a avansat absolut deloc după publicarea, în iulie, a unei ”Declaraţii Comune” a candidatei RN la preşedinţia Franţei şi a 15 aliaţi din Europa, între care şi premierul ungar.

Vizita lui Le Pen la Budapesta o scoate un pic din izolarea de pe scena internaţională. În 2017, ea a încercat să se întâlnească cu Donald Trump, la New York, însă fără succes. Numai preşedintele libanez Michel Aoun a acceptat să o primească în ultima campanie prezidenţială.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertismentul UE privind o ”înarmare a comerțului” pe fondul tensiunilor dintre SUA și China
Avertismentul UE privind o ”înarmare a comerțului” pe fondul tensiunilor dintre SUA și China
Comisarul pentru Comerţ al UE a avertizat miercuri, 17 aprilie, în privinţa unei ”înarmări a comerţului”, pe fondul tensiunilor dintre SUA şi China care s-au amplificat în ultima...
Uniunea Europeană deschide, din nou, ușa Turciei. Interesul pentru un mediu stabil în estul Mediteranei dă startul unor noi discuții
Uniunea Europeană deschide, din nou, ușa Turciei. Interesul pentru un mediu stabil în estul Mediteranei dă startul unor noi discuții
Liderii Uniunii Europene au adoptat miercuri seara o declaraţie prin care se afirmă dorinţa unei relaţii reciproc avantajoase cu Turcia şi un interes strategic pentru un mediu stabil în estul...
#Marine Le Pen, #Viktor Orban Ungaria, #Uniunea Europeana , #stiri Viktor Orban