Viktor Orban se declara un aparator al homosexualilor. Cum justifica legea impotriva promovarii homosexualitatii in randul minorilor

Joi, 24 Iunie 2021, ora 17:32
2453 citiri
Viktor Orban se declara un aparator al homosexualilor. Cum justifica legea impotriva promovarii homosexualitatii in randul minorilor
Viktor Orban, premierul Ungariei FOTO Facebook/Viktor Orban

Prim-ministrul ungar Viktor Orban s-a prezentat joi, 24 iunie, ca aparator al homosexualilor si a negat ca recenta lege controversata adoptata de parlamentul de la Budapesta ar aduce atingere drepturilor persoanelor LGBT, relateaza AFP.

'Legea nu se refera la homosexuali. Ea priveste felul in care parintii vor sa faca educatia sexuala a copiilor lor', a declarat Orban la sosirea la summitul UE de la Bruxelles.

'Sub regimul comunist, homosexualitatea era pedepsita si eu m-am luptat pentru libertatea si drepturile lor. Apar drepturile homosexualilor', a spus Orban, criticat de majoritatea omologilor sai europeni pentru noua lege.

Aceasta prevede ca 'pornografia si continuturile care reprezinta sexualitatea sau promoveaza deviatia identitatii de gen, schimbarea de sex si homosexualitatea nu trebuie sa le fie accesibile celor de sub 18 ani'.

Legea a fost calificata miercuri de presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, drept 'o rusine'.

De altfel, 17 state membre, printre care Franta, Germania, Italia si Spania, i-au interpelat intr-o scrisoare comuna pe liderii UE si pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres, invitat la summitul UE, cu privire la necesitatea de a face respectate valorile europene.

Fara a mentiona explicit Ungaria, scrisoarea deplange 'amenintarile impotriva drepturilor fundamentale si, in particular, a principiului de non-discriminare din cauza orientarii sexuale'.

'Pentru toata Ungaria, este o onoare ca un prim-ministru sau un sef de Comisie se intereseaza de o lege ungara, noi suntem la dispozitia lor si voi fi bucuros sa le spun ca nu este vorba in niciun caz despre o lege cu privire la homosexualitate', a mai declarat Viktor Orban.

'Aceasta lege priveste felul in care un copil invata sexualitatea. Sunt chestiuni dificile si deciziile pe acest subiect sunt exclusiv responsabilitatea parintilor. Statul trebuie sa creeze conditiile pentru ca parintii sa-si poate exercita aceste drepturi', a adaugat seful guvernului de la Budapesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Tinerii britanici pierd șansa de a circula liber în UE. Premierul respinge un acord post-Brexit
Tinerii britanici pierd șansa de a circula liber în UE. Premierul respinge un acord post-Brexit
Premierul britanic Rishi Sunak a respins o ofertă a UE de a ajunge la un acord post-Brexit pentru a le permite tinerilor britanici să trăiască, să studieze sau să lucreze în blocul european...
Jucătorul român de la CFR Cluj a ales naționala Ungariei! Acum joacă meci de meci
Jucătorul român de la CFR Cluj a ales naționala Ungariei! Acum joacă meci de meci
Un jucător care a făcut junioratul la CFR Cluj s-a transferat în Ungaria la Vasas Budapesta iar acum joacă meci de meci la echipa de club dar și la naționala Ungariei. Attila Girsik a fost...
#Viktor Orban Ungaria, #homosexualitate, #Comisia Europeana, #Ungaria , #stiri Viktor Orban