„Dansatorul de rezervă al lui Putin”. Ironia devastatoare a unui deputat ucrainean față de politica nedemnă a lui Viktor Orban

Sambata, 28 Ianuarie 2023, ora 12:29
7469 citiri
„Dansatorul de rezervă al lui Putin”. Ironia devastatoare a unui deputat ucrainean față de politica nedemnă a lui Viktor Orban
Liderul maghiar a speriat lumea spunând că Putin ar putea folosi arme nucleare FOTO Facebook / Viktor Orban

Declarațiile anti-ucrainene ale premierului Viktor Orban i-au adus critici dure din partea unui deputat de la Kiev, Borislav Bereza, care a scris despre acest subiect pe Facebook.

"Orban este un punk... Este un populist clasic care cochetează cu electoratul său pe tema trecutului imperial al Marii Ungarii. Vrea benzină ieftină și niște bonusuri, câștigă și bani în plus ca dansator de rezervă pentru Putin. De aceea este un punk ”, a scris politicianul ucrainean.

De remarcat că Orban, într-un interviu dat jurnaliştilor maghiari, a comparat Ucraina cu Afganistanul, precizând că este „pământul nimănui”.

Jucând alături de propaganda Kremlinului, el a declarat fără temei că „într-un război, rușii sunt în mod tradițional mai slabi la început, dar apoi nu pot fi opriți”.

Liderul maghiar a speriat lumea spunând că Putin ar putea folosi arme nucleare.

Ministerul de Externe ucrainean l-a convocat de urgență pe ambasadorul Ungariei la Kiev, pentru o „conversație sinceră” despre declarațiile lui Orban.

Ungaria a continuat să apere interesele Kremlinului în Europa chiar și după ce armata rusă a invadat Ucraina. Țara, fiind membră a Uniunii Europene și NATO, blochează unele sancțiuni împotriva Rusiei, precum și integrarea Ucrainei în UE și Alianța Nord-Atlantică. În același timp, Budapesta stârnește și sentimente separatiste în vestul Ucrainei.

#Viktor Orban, #ironie, #deputat, #Ucraina, #politica, #Pro Rusia, #Vladimir Putin , #stiri Viktor Orban