Există viață în vilele de lux ale oligarhilor ruși de pe Coasta de Azur: O dronă a jurnaliștilor ucraineni, ”ochită” cu pistolul VIDEO FOTO

Vineri, 21 Aprilie 2023, ora 10:40
5104 citiri
Există viață în vilele de lux ale oligarhilor ruși de pe Coasta de Azur: O dronă a jurnaliștilor ucraineni, ”ochită” cu pistolul VIDEO FOTO
Un bărbat a deschis focul asupra dronei FOTO Youtube

După invadarea pe scară largă a Rusiei pe teritoriul Ucrainei, oligarhii ruși de pe Coasta de Azur nu se mai pot bucura de razele soarelui francez din cauza sancțiunilor UE.

Oligarhii și politicienii ruși au cumpărat imobile și terenuri pe Riviera Franceză de ani de zile, investind sute de milioane de dolari în apartamente, case și terenuri. Din vara anului trecut, viața de pe pitoreasca Coastă de Azur a ajuns la un impas, deoarece majoritatea proprietăților milionarilor ruși au fost confiscate. Jurnaliștii „Pravda ucraineană” au aflat dacă mai există viață pentru ei după sancțiuni.

Cea mai mare și mai faimoasă vilă a oligarhilor ruși de pe Coasta de Azur este Chateau de la Croix, care aparține oligarhului rus Roman Abramovici. Din exterior, se pare că în vilă nu locuiește nimeni. Experții estimează acest imobil între 120 și 200 de milioane de euro. Moșia lui Abramovici este singura de pe Coasta de Azur cu sistem anti-dronă.

Vecinul lui Abramovici este un alt oligarh rus - membru al Consiliului Federației, fost deputat al Dumei de Stat, suspectat oficial în Ucraina că a fost implicat în invazie - Suleiman Kerimov. Vila lui este si ea goala. Mai multe companii sunt înregistrate pe numele fiicei lui Kerimov, Gulnara. Spre deosebire de tatăl și fratele ei Saeed, Gulnara nu se află sub sancțiunile UE. În 2017, Kerimov a fost reținut la Nisa pentru evaziune fiscală.

Lângă vilele Kerimov și Abramovici se afla vila De Golf, care aparține miliardarului rus Aleksandr Nesis. El deține una dintre cele mai mari companii miniere de argint și aur din lume.

Jurnaliştii au găsit şi vila lui Mihail Maslov, director general adjunct pentru dezvoltarea afacerilor Gazpromnafta-Center. Proprietatea a fost amenajată cu grijă pentru soția și fiul său.

Tot pe Capul Antibes se află moșia oligarhului Vladimir Melnicenko. El a fost unul dintre oligarhii care au venit să-l întâlnească pe Putin în prima zi a invaziei pe scară largă a Ucrainei.

Învecinată cu vila Melnicenko, se află moșia lui Vladimir Cernuhin, fost șef al Băncii Ruse Vneșeconombank și fost partener al lui Oleg Deripaska, a cărui moșie este situată în St. Tropez și este înregistrată de mama oligarhului și fratele ei.

Vecinul lui Deripaska, Eldar Iunusov, este tatăl artistei rapp Timata, care nu este sancționat. Villa va putea evita sechestrarea deoarece este înregistrată pe numele tatălui cântăreței.

În orașul Saint Raphael, există o vilă asociată cu unul dintre cei mai apropiați prieteni ai lui Putin, Ghenadi Timcenko . Aceasta a fost reînregistrată pe numele unei femei, Alla Rudkovskaya. Jurnaliştii au observat cu drona o femeie în curtea vilei, iar apoi un bărbat a sărit afară şi a deschis focul asupra dronei cu o armă.

În vecinătatea moșiei lui Timcenko, jurnaliștii au găsit vila regelui zahărului rus Igor Khudokormov, care ar putea fi înrudit indirect cu fiul lui Mihail Patrușev, secretarul Serviciului de Securitate Sovietic, director al FSB al Federației Ruse, unul dintre ideologii atacului pe scară largă asupra Ucrainei.

Potrivit registrelor franceze, un alt miliardar din industria zahărului, Vadim Moșkovici, deține terenuri în suburbiile Nisei. El este unul dintre cei mai bogați 100 de oameni din Federația Rusă și unul dintre primii care au căzut sub sancțiunile UE în martie 2022, după ce Federația Rusă a invadat Ucraina.

La câțiva kilometri depărtare, pe Capul Cap Ferrat, jurnaliștii au găsit vila miliardarului și fostului președinte al celei mai mari companii petroliere din Federația Rusă, Lukoil, Leonid Fedun.

Mai departe de-a lungul coastei se află Palatul Chateau Male, care este deținut de frații, Serghei și Mihail Sarkisov, care sunt printre cei mai bogați 10 oameni din Rusia. Cu toate acestea, frații și afacerile lor nu au fost încă sancționate, iar palatul nu a fost sechestrat.

Pe Capul Cap-Martin, printre palatele elitei mondiale, se găsește Vila Del Mare, redenumită Maria-Iryna. Vila aparține unor șefi din Gazprom. În mass-media au apărut informații că amanta lui Putin, Alina Kabaeva, a fost văzută la această vilă. Acum vila este asociată cu compania miliardarului Samvel Karapetian . De ani de zile, compania de construcții a lui Karapetian a primit comenzi în valoare de milioane de ruble rusești de la structurile de stat legate direct de Putin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amenințări cu arma în Constanța. Un șofer a scos pistolul din cauza șicanărilor în trafic
Amenințări cu arma în Constanța. Un șofer a scos pistolul din cauza șicanărilor în trafic
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat că poliţiştii din Eforie au fost sesizaţi, joi seara, cu privind la faptul că în timp ce se deplasa cu...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#vile lux, #oligarhi Rusia, #sechestru, #Coasta de Azur, #investigatie, #jurnalisti, #Ucraina, #drona, #pistol , #Rusia