De necrezut, o băutură alcoolică ”ucide” inflamațiile: Conține o substanță minune, ferindu-te de boli de inimă și cronice

Marti, 14 Mai 2024, ora 01:09
24442 citiri
De necrezut, o băutură alcoolică ”ucide” inflamațiile: Conține o substanță minune, ferindu-te de boli de inimă și cronice
Consumul moderat de vin roșu te ține departe de bolile de inimă FOTO / captură Banter

O echipă de oameni de știință condusă de Universitatea din Barcelona, Spania, care a realizat un studiu publicat în Journal of nutrition, health and aging în februarie 2024, a făcut o descoperire importantă pentru sănătate. Experții au constatat că un consum moderat de vin roșu este benefic pentru organism, scăzând riscurile de boli de inimă și cronice și având efecte antiinflamtorii semnificative.

Inflamația este esențială pentru sănătate, acționând protector în scenariile acute și în mod dăunător atunci când este cronică, ducând la boli precum artrita și diabetul. Dieta mediteraneană (MedDiet), bogată în alimente pe bază de plante, grăsimi sănătoase și un aport moderat de vin, reduce în mod eficient markerii inflamatori la cei cu risc cardiovascular ridicat, potrivit News Medical.

Polifenolii și acizii grași omega-3 din această dietă ajută la combaterea inflamației legate de bolile cronice. Multe studii din întreaga lume confirmă beneficiile antiinflamatorii ale vinului roșu, atribuite polifenolilor conținuți de acesta, în special o substanță denumită resveratrol.

Anunțul unui expert NASA uimește omenirea și face înconjurul lumii: Acolo trăiesc extratereștrii, dar există un secret VIDEO

Acidul tartric urinar oferă o măsură mai obiectivă a consumului de vin decât chestionarele de frecvență alimentară. Cercetările suplimentare sunt esențiale pentru a înțelege impactul vinului asupra inflamației și pentru a valida acest biomarker în diferite grupuri.

Prezenta analiză a cohortei a fost efectuată folosind date de referință și de un an din studiul PREDIMED, cu grupuri paralele, multicentric, randomizat, controlat.

A fost desfășurat în Spania din octombrie 2003 până în decembrie 2010. A evaluat impactul MedDietului îmbogățit cu ulei de măsline sau nuci asupra incidenței bolilor cardiovasculare (BCV), implicând 7.447 de participanți cu risc cardiovascular ridicat.

Atenție mare la dependența de un condiment pus în mâncare: Crește riscul de cancer cu 41%

Această analiză a inclus în mod specific un subeșantion de 217 de participanți de la Spitalul Clinic din Barcelona și centrele de recrutare Navarra, examinându-și biomarkerii inflamatori și nivelurile de acid tartric urinar.

Biomarkerii inflamatori au fost analizați utilizând tehnologia eXtensible MicroArray Profiling (xMAP), iar concentrația de acid tartric a fost măsurată în probe de urină utilizând cromatografie lichidă de înaltă performanță cuplată cu spectrometrie de masă (LC-ESI-MS/MS).

Prezentul studiu a analizat caracteristicile inițiale ale participanților din studiul PREDIMED, concentrându-se pe profilurile lor demografice și de sănătate legate de modificările concentrațiilor de acid tartric urinar pe parcursul unui an.

Descoperire după 3 decenii de cercetare, neștiută de oameni: Alimentele care îți scurtează cu mulți ani viața VIDEO

Vârsta medie a participanților a fost de 68,8 ani, o uşoară majoritate fiind femei (52,1%). Participanții au fost distribuiți în mod similar pe cele trei categorii, în ceea ce privește sexul, vârsta și nivelurile de activitate fizică.

În concluzie, studiul stabilește cu succes că acidul tartric urinar este un biomarker credibil pentru consumul de vin, oferind dovezi clare că aportul moderat de vin, în special vinul roșu bogat în polifenoli, este asociat cu reduceri semnificative ale markerilor inflamatori cheie.

Aceste descoperiri nu numai că întăresc potențialele beneficii pentru sănătate ale consumului moderat de vin în reducerea riscului cardiovascular, dar subliniază și importanța includerii unor astfel de compuși bioactivi în dietă pentru proprietățile lor antiinflamatorii.

Quarterly Report - Editia 4

Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din întreaga țară vor fi desemnați prin tragere la sorţi computerizată
Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din întreaga țară vor fi desemnați prin tragere la sorţi computerizată
Autoritatea Electorală Permanentă a transmis sâmbătă, 18 mai, că preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din ţară şi locţiitorii acestora la alegerile pentru membrii...
De ce spune Mircea Geoană că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. „Hai să fim serioși”
De ce spune Mircea Geoană că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. „Hai să fim serioși”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat sâmbătă, 18 mai, la Congresul Studenţilor din România, de la Palatul Parlamentului, că sistemul de vot din România este cel mai...
#vin rosu beneficii, #vin rosu sanatate, #vin rosu inima, #vin rosu resveratrol, #vin rosu prelungire viata, #boli inima , #stiri externe