Producător de vinuri care lucrează cu muncitori români în Italia: ”Sunt indispensabili. Fără ei am vinde bulgări, nu vin”

Vineri, 31 Martie 2023, ora 11:11
3711 citiri
Producător de vinuri care lucrează cu muncitori români în Italia: ”Sunt indispensabili. Fără ei am vinde bulgări, nu vin”
Muncitor la vie FOTO / pexels.com

Un antreprenor de vinuri din Italia, Bruno Ceretto, spune că nu s-ar descurca fără muncitori străini, majoritatea români.

”Muncitorii străini sunt indispensabili, nu doar cei sezonieri. (...) Am vinde bulgări, nu vin. Totul s-ar prăbuși. Muncitorii care vin din străinătate sunt indispensabili și aproape că nu mai sunt lucrătorii sezonieri, dintre cei care veneau în martie și plecau din nou în octombrie. Aproape toți s-au oprit aici”, spune producătorul de vinuri Bruno Ceretto, potrivit g4media.ro.

Potrivit sursei citate, producătorul italian lucrează cu peste 40 de români și este foarte mulțumit de calitatea muncii lor.

”Lucrez cu cel puțin vreo patruzeci și ceva de români, dar acum mai sunt câțiva din Bangladesh și pentru prima dată am angajat doi senegalezi. (...) Românii și-au adus familiile, își trimit copiii la școală și sper că unii dintre acești băieți vor putea să continue să lucreze cu noi. Unii au trecut de la statutul de muncitori, la cel de șefi de echipă”, adaugă producătorul italian.

În opinia sa, agricultura italiană ar fi nevoie de mai mulți muncitori din străinătate.

#vin, #Italia, #producator vin, #antreprenor, #vinuri, #muncitori romani , #Italia
Comentarii
E
EmigrantulAnonim
rank 5
Romanii se vor intoarce in tara pt. salarii de 10 ori mai mici:100%