Cine este, la momentul actual, cel mai scump fotbalist din lume

Joi, 06 Ianuarie 2022, ora 08:05
2922 citiri
Cine este, la momentul actual, cel mai scump fotbalist din lume
Vinicius FOTO facebook

Brazilianul Vinicius Junior, de la Real Madrid, este cel mai scump jucător din lume, cu o valoare de piaţă estimată la 166,4 milioane de euro, potrivit unui studiu realizat de Observatorul pentru fotbal (CIES).

CIES a prezentat miercuri lista semestrială a celor 100 de jucători din cele cinci mari campionate ale Europei (big-5) cu cele mai mari valori de transfer, estimate pe baza unui algoritm. Vinicius Junior (166,4 milioane de euro) este urmat de englezul Phil Foden, de la Manchester City (152,6 milioane de euro), şi de norvegianul Erling Haaland de la Borussia Dortmund (142,5 milioane de euro).

Aceste sume nu iau în calcul eventualele clauze de reziliere din contractele jucătorilor.

Pe posturi, valorile cele mai ridicate au fost măsurate pentru italianul Gianluigi Donnarumma (PSG) în cazul portarilor, portughezul Ruben Dias (Manchester City) pentru fundaşii centrali, canadianul Alphonso Davies (Bayern Munchen) pentru fundaşii laterali, englezul Jude Bellingham (Borussia Dortmund) pentru mijlocaşii defensivi, germanul Florian Wirtz (Bayer Leverkusen) pentru mijlocaşii ofensivi şi Vinicius Junior pentru atacanţi. Francezul Kylian Mbappe (PSG) are valoarea cea mai ridicată pentru jucătorii al căror contract expiră în luna iunie.

Valorile au fost calculate folosind abordarea econometrică dezvoltată de CIES.

Cine e fotbalistul de la națională, despre care s-a spus că are nume de C.A.P.
Cine e fotbalistul de la națională, despre care s-a spus că are nume de C.A.P.
România a fost învinsă de Columbia în ultimul amical din lune martie, tricolorii fiind dominați autoritar în marea majoritate a meciului de la Madrid. S-a terminat până la urmă 3-2,...
Fiul fotbalist al Dianei Șoșoacă a fost dat afară de o rivală politică
Fiul fotbalist al Dianei Șoșoacă a fost dat afară de o rivală politică
Diana Șoșoacă, unul dintre cei mai controversați oameni politici, acuză că fiul ei, Andrei Georgescu, a fost dat afară de la ACSO Filiași la ordinul actualului primar din Craiova, Lia...
#vinicius, #cel mai scump din lume, #fotbalist, #cota de piata , #stiri fotbal