Ce se întâmplă cu brazilianul Vinicius, victima rasismului pe stadioanele din Spania

Luni, 29 Mai 2023, ora 16:35
1517 citiri
Ce se întâmplă cu brazilianul Vinicius, victima rasismului pe stadioanele din Spania
Vinicius jr. a fost victima rasismului Foto: Facebook / Real Madrid

Starul echipei Real Madrid, Vincius Junior, ţinta noilor atacuri rasiste de săptămâna trecută în Spania, a fost convocat duminică la echipa Braziliei pentru meciurile amicale de fotbal contra Guineei, de la Barcelona, şi Senegal la Lisabona, programate în luna iunie, informează AFP.

Fără Neymar, accidentat cu PSG din luna februarie, lista selecţionerului interimar Ramon Menezes numără 14 dintre jucătorii care au participat la Mondialul din Qatar, eliminaţi în sferturile de finală cu Croaţia, patru foşti selecţionaţi şi cinci noi jucători.

Cvintupla campioană mondială, în continuare fără antrenor după plecarea lui Tite la finalul Cupei Mondiale din Qatar, va întâlni Guineea pe 17 iunie la Barcelona, iar apoi Senegal la Lisabona trei zile mai târziu.

Federaţia braziliană de fotbal (CBF) colaborează cu Federaţia spaniolă pentru ca lupta împotriva rasismului să fie în centrul meciului jucat cu Spania, ca urmare a recentelor insulte suferite de starul echipei Real Madrid contra Valenciei, pe 21 mai.

În acest weekend, cluburile braziliene, în special Flamengo, fostul său club, şi-au manifestat sprijinul necondiţionat pentru "Vini". La conferinţa de presă, Menezes şi alţi membri ai CBF au purtat tricouri cu sloganul "Dacă există rasism, nu există joc".

Din lista de 23 de jucători convocaţi, fundaşii laterali Vanderson şi Ayrton Lucas, fundaşul Nino, mijlocaşul Joelinton şi atacantul Malcom sunt noii veniţi.

Brazilia este în continuare în căutarea unui înlocuitor pentru Tite, preşedintele CBF făcând din italianul Carlo Ancelotti, antrenorul lui Real Madrid, planul său "A".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România joacă în Ungaria la Campionatul European. Adversarele din grupă după tragerea la sorți
România joacă în Ungaria la Campionatul European. Adversarele din grupă după tragerea la sorți
Naţionala de handbal feminin a României va evolua în grupa B, la Debrecen, la Campionatul European din 2024, cu reprezentativele Muntenegru, Cehia şi Serbia, potrivit tragerii la sorţi de joi,...
Gestul cu degetul care a calificat-o pe Real Madrid în semifinalele Ligii Campionilor VIDEO
Gestul cu degetul care a calificat-o pe Real Madrid în semifinalele Ligii Campionilor VIDEO
Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de departajare, miercuri seara, în deplasare,...
#vinicius, #Real Madrid, #rasism, #Brazilia, #nationala, #convocare , #stiri fotbal