O actriță celebră dezvăluie că a fost violată. "A fost ca o bătaie... îmi era frică să nu fiu sufocată"

Sambata, 21 Ianuarie 2023, ora 09:06
19467 citiri
O actriță celebră dezvăluie că a fost violată. "A fost ca o bătaie... îmi era frică să nu fiu sufocată"
Actriţa Brooke Shields în tinerețe FOTO wwd.com

Actriţa Brooke Shields a dezvăluit că a fost violată la începutul carierei sale la Hollywood, în Pretty Baby: Brooke Shields, un documentar care a fost prezentat în avantpremieră la Festivalul de Film de la Sundance din Statele Unite, relatează AFP.

Fostul model a păstrat secretă identitatea agresorului ei, dar a spus că s-a întâlnit cu bărbatul - pe care îl cunoştea - la scurt timp după absolvirea facultăţii şi a crezut că vor discuta despre participarea sa la un casting pentru un nou film. Bărbatul a dus-o înapoi la hotel, spunând că vrea să cheme un taxi pentru ea din camera ei. În schimb, el a mers la baie înainte de a ieşi gol şi a o viola, a spus ea.

„A fost ca o bătaie... îmi era frică să nu fiu sufocată sau ceva de genul ăsta”, mărturiseşte actriţa în documentar. „Nu m-am chinuit prea mult. Eu nu am făcut-o. Eram complet împietrită. Am crezut că „nu”-ul meu ar fi trebuit să fie suficient. Şi m-am gâdnit doar: Rămâi în viaţă şi pleacă. După agresiune, Brooke Shields îşi aminteşte că a sunat un prieten care lucra în domeniul securităţii, Gavin de Becker, care i-a spus: „Este viol”, la care ea a răspuns: „Nu sunt pregătită să cred asta”. Până acum, actriţa nu vorbise niciodată public despre agresiunea la adresa ei.

Această revelaţie, care face ecou valului #MeToo, este unul dintre multele momente emoţionante din film, care va fi lansat pe platforma de streaming Hulu în două părţi. Prima parte este dedicată sexualizării intense la care a fost supusă Brooke Shields la o vârstă foarte fragedă, în special în timpul unei şedinţe foto nud la vârsta de 10 ani, precum şi după apariţia ei la 11 ani în filmul Pretty Baby în care a jucat rolul unei fete prostituate.

Actriţa, care are acum 57 de ani, a spus că este „momentul potrivit din viaţa (ei)” pentru a apărea într-un documentar.

Brooke Shields şi-a început cariera în film şi televiziune la vârsta de 11 luni. Cunoscută din filme ca „Blue Lagoon”, „Pretty Baby” şi „Endless Love”, ea a jucat în serialele „Jane the Virgin” (CW) şi „Suddenly Susan” (NBC).

#viol, #Hollywood, #Brooke Shields, #actrita , #actori