O badantă moldoveancă a violat-o pe bătrâna de care trebuia să aibă grijă. Pedeapsa pe care i-au dat-o judecătorii

Joi, 23 Martie 2023, ora 15:18
6588 citiri
O badantă moldoveancă a violat-o pe bătrâna de care trebuia să aibă grijă. Pedeapsa pe care i-au dat-o judecătorii
Badanta trebuie să îi plătească bătrânei 25.000 de euro despăgubiri FOTO Pexels

O femeie din Republica Moldova, care fusese angajată să aibă grijă de o italiancă de 93 de ani, a agresat-o sexual pe bătrână în prima zi de lucru la domiciliul acesteia.

Bătrâna le-a spus anchetatorilor că îngrijitoarea moldoveancă i-a spus că în felul acesta "scoate diavolul din ea".

Femeia de 37 de ani a dispărut apoi și nu s-a prezentat nici la audieri, nici la pronunțarea sentinței. Un tribunal din Florența a condamnat o moldoveancă la nouă ani de închisoare și deportare din Italia, după executarea sentinței. Femeia a fost acuzată de agresiune sexuală agravată și vătămare a unei femei în vârstă. Ea va trebui să îi achite bătrânei despăgubiri de 25.000 de euro, scrie cotidianul La Nazione.

Incidentul nefericit a avut loc la 1 noiembrie 2021, prima zi de serviciu a femeii din Moldova. Copiii bătrânei au fost cei care au decis să angajeze o îngrijitoare pentru mama lor, încă lucidă, dar cu probleme de mers.

La recomandarea unei asociații la care apelaseră pentru a căuta o profesionistă, o aleseseră și o angajaseră pe femeia din Moldova, cu contract de muncă.

Îngrijitoarea a fost lăsată singură în casă cu pensionara chiar din prima zi de muncă. Potrivit datelor din anchetă, femeia ar fi imobilizat-o pe bătrână pe pat, spunându-i că trebuie „să scoată diavolul din ea”. Apoi a violat-o. Pensionara le-a mărturisit imediat copiilor săi cele petrecute și a depus plângere la poliție.

Îngrijitoarea a dispărut chiar din acea zi și este dată în consemn de poliție.

#viol, #badanta, #Italia, #moldoveanca , #viol