De ce a cerut Violeta Alexandru demiterea sefului Casei de Pensii, pe care tot ea il numise

Marti, 28 Aprilie 2020, ora 09:27
10205 citiri
De ce a cerut Violeta Alexandru demiterea sefului Casei de Pensii, pe care tot ea il numise
Foto: Facebook/Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a fost persoana care a cerut revocarea din functie a presedintelui Casei Nationale de Pensii Publice, Laurentiu Tent, deoarece datele actuale indica faptul ca nu au fost indepliniti indicatorii de performanta.

"Am cerut revocarea din functie a presedintelui Casei Nationale de Pensii Publice. Datele obiective imi indica faptul ca nu suntem acolo unde trebuia sa fim astazi in indeplinirea indicatorilor de performanta.

Dincolo de evaluarea mea, mesajele primite, multe, de la pensionari care nu ma cunosc personal si care imi relateaza situatii inacceptabile din teren, pentru mine conteaza mult.

Vad multe masuri de reforma necesare pentru a ajunge la performanta, posibila in Romania, de a solutiona dosarele de pensii in timp si in general de a avea o alta atitudine, respectuoasa fata de problemele pensionarilor.

Sigur ca nu este usor sa gestionezi un sistem care are, intr-adevar, o activitate complexa. Si cu un om ca mine care este foarte exigent", a scris Violeta Alexandru, luni seara, pe pagina sa de Facebook.

Aceasta a subliniat ca, in functii publice, o intereseaza exclusiv performanta si ca vor urma cateva decizii importante de management.

"In functii publice, ma intereseaza exclusiv performanta. Da, propunerea de numire din decembrie 2019 a fost a mea, dar acest lucru nu inseamna ca, de dragul de a ma proteja, nu iau decizii atunci cand este cazul.

Stiu un lucru, se poate face performanta si la casele de pensii. Urmeaza cateva decizii de management importante", a subliniat ministrul Muncii.

Casa Nationala de Pensii Publice este institutia care administreaza sistemul public de pensii si sistemul de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale si acorda persoanelor asigurate pensii si alte prestatii de asigurari sociale.

CNPP aplica politicile si strategiile Ministerului Muncii privind pensiile si alte prestatii de asigurari sociale si asigura beneficiarilor sai servicii publice bazate pe transparenta, legalitate si eficienta.

Amintim ca presedintele Casei Nationale de Pensii, Laurentiu Tent, a fost revocat din functie, potrivit deciziei de luni, a premierului, publicate in Monitorul Oficial al Romaniei. Atributiile au fost preluate de secretarul de stat Tomita Murgoci.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#motiv demitere presedinte Casa Pensii , #ministrul Muncii