Ziare.com

Ministrul Muncii anunta ca platile pentru somajul tehnic vor fi facute pana pe 15 aprilie

Miercuri, 01 Aprilie 2020, ora 23:55

   

Ministrul Muncii anunta ca platile pentru somajul tehnic vor fi facute pana pe 15 aprilie
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a explicat ce au de facut firmele care isi vor trimite angajatii in somaj tehnic si spune ca suma maxima acordata pentru o persoana este de 4.072 de lei, iar platile se vor face pana in data de 15 aprilie, dupa rectificarea bugetara.

"Au inceput sa se trimita documentele de catre cele doua mari categorii carora le adresam aceasta masura, anume acoperirea fondurilor pentru a-si putea tine angajatii in somaj tehnic, repet, se adreseaza unor oameni pe care ne bazam, odata ce aceasta perioada delicata va trece, se vor reintoarce, isi vor relua locurile de munca acolo unde erau si vor continua alaturi de angajatorul lor sa genereze plus in economie.

Sunt, pe de o parte angajatori care au angajati prin contracte individuale de munca, contracte pe care trebuie sa le fi suspendat temporar in registrul electronic pentru evidenta salariatilor, Revisal, asa cum este cunoscut si care se adreseaza Agentiilor Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca din fiecare judet.

Trimit prin e-mail fiecare AJOFM o cerere si o declaratie pe proprie raspundere in care anexeaza lista anagajatilor. Totul se intampla online. Nu dorim ca oamenii sa se deplaseze, totul se intampla prn trimiterea pe adresele dedicate care sunt afisate pe internet, pe site-ul ANOFM sau pe fiecare site al AJOFM", a declarat Violeta Alexandru la Realitatea Plus, miercuri seara.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

O alta categorie va trimite documentele necesare catre AJPIS si nu la AJOFM.

"A doua categorie o reprezinta cei care lucreaza intr-o alta forma de munca, aceste persoane PFA, drepturi de autor si sportivi care sunt intr-o situatie diferita fata de cei care au contract de munca, toate aceste categorii se vor adresa AJPIS. Procedura este aceeasi, doar institutia difera", a mai spus Aexandru.

Ministrul Muncii a vorbit si despre sumele acordate de catre stat, dar si despre cand vor fi facute platile.

" 4.072 de lei este suma maxima. Angajatorul are posibilitatea sa suplimenteze suma peste ceea ce statul acopera. Pana in 15 ale lunii aprilie, platile ar trebui facute, incercam sa facem acest efort mai repede. Urmeaza o rectificare bugetara, pana atunci analizam si suntem pregatiti pentru efectuarea platii", a mai spus Violeta Alexandru.


Angajatorii care vor sa obtina indemnizatie de somaj tehnic pentru salariati pot depune incepand de miercuri cererile la Agentiile Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca sau, dupa caz, la Agentiile Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala.

Depunerea documentelor pentru indemnizatiile aferente perioadei 16-31 martie 2020 se face in perioada 1-10 aprilie 2020.

Aflati care sunt beneficiarii somajului tehnic, ce documente trebuie depuse si unde, cand isi primesc salariatii banii si despre ce suma este vorba, aici.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 11919 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor