Violeta Alexandru reduce structura de la Ministerul Muncii si face un infochiosc. Ce spune despre pensii si salariul minim

Marti, 05 Noiembrie 2019, ora 09:40
12979 citiri
Violeta Alexandru reduce structura de la Ministerul Muncii si face un infochiosc. Ce spune despre pensii si salariul minim

Violeta Alexandru, noul ministru al Muncii, a declarat, marti dimineata, la preluarea portofoliului, ca una dintre prioritatile sale va fi sa puna mai putin accent pe sefi si mai mult pe oamenii de la ghisee.

De asemenea, ea isi doreste o informare corecta a romanilor, in special in ce priveste salariile si pensiile.

"In primul rand, as vrea sa ma asigur ca in acest moment oamenii primesc cele mai corecte mesaje, ca in echipa ministerului (Muncii - n.red.) oamenii sa comunice mesaje exacte, astfel incat salariatii si pensionarii sa stie ca nu se vor taia salariile si pensiile.

In al doilea rand, voi fi atenta la organizarea ministerului. In cel mai scurt timp, vreau sa ajung la un mod de organizare in minister, astfel incat sa se puna mai putin accent pe sefi si mai mult pe oamenii de la ghiseu, oamenii care calculeaza pensii etc. Acesti oameni - ma intereseaza sa fie bine pregatiti si sa fie la dispozitia pensionarilor si salariatilor.

Acest lucru va insemna o reducere a structurii ministerului", a declarat Violeta Alexandru, marti dimineata, in fata sediului Ministerului Muncii.

Salariul minim

De asemenea, Violeta Alexandru va avea discutii cu partenerii sociali despre modul de calcul al salariului minim.

"Concomitent voi deschide o serie de discutii, in curand, nu vreau sa lungesc foarte mult discutiile daca nu este necesar, cu partenerii sociali, pentru a gasi o solutie obiectiva la aceasta tema care intereseaza pe toata lumea: un mod de calcul obiectiv al salariului minim.

Decizia o voi lua dupa aceasta serie de discutii, pentru ca ei pun in practica ce stabilim noi", a completat ministrul.

Intrebata daca sunt bani pentru salarii si pensii, Violeta Alexandru a replicar ca e normal ca lumea sa se intrebe acest lucru, precizand ca va fi transparenta in legatura cu mostenirea pe care o gaseste la minister.

"E normal sa se intrebe lumea, dupa un deficit ingrijorator pe care PSD ni-l lasa. Sa aiba incredere ca vom face cele mai serioase verificari, pentru a incepe ziua cu o evaluare si a solicita celor care conduc ministerul toate datele necesare, ca sa vedem situatia reala. Voi fi foarte transparenta cu ce gasesc in minister, ca sa stie romanii", a spus ea.

Dancila vrea sa aprobe in graba cresterea salariului minim, obligand viitorul Guvern sa faca rost de bani

Infochiosc la minister

Violeta Alexandru a mai anuntat ca vrea sa infiinteze un infochiosc, pentru ca romanii sa se poate informa mai usor.

"Am mai spus: o sa respectam legislatia in vigoare, vom dialoga cu partenerii sociali pentru gasirea solutiilor. Ma intereseaza ca pentru sistemul privat sa dau acest semnal de respect fata de munca lor si efortul pe care il fac pentru a tine in picioare un business. Sunt gata sa preiau ministerul.

Acum ma duc intr-un punct unde vreau sa infiintam un infochiosc pentru toti cei interesati de serviciile ministerului. Un punct unic de transmitere a informatiilor pentru cei care au solicitari si intrebari pentru minister. Vrem sa le simplificam viata. Sa aiba in acelasi loc toate informatiile de care au nevoie", a punctat ea.

Petitiile, verificate

In fine, aceasta mai precizat ca va verifica toate petitiile depuse pana acum la Ministerul Muncii.

"Ma duc imediat la biroul de petitii si ma interesez asupra numarului de petitii, solicitarilor, calitatii raspunsului pe care l-a furnizat ministerul. Sa vad cam ce tipuri de intrebari au pus oamenii, ce raspuns au primit, daca a fost clar raspunsul. Daca constat probleme, le voi rezolva in cel mai scurt timp", a conchis noul ministru.

Guvernul Orban a depus, luni seara, juramantul de investitura in fata presedintelui Klaus Iohannis, dupa ce a trecut testul Parlamentului si a primit votul de investitura.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...