Ziare.com

Taloanele de pensii ar putea fi transmise si electronic. "Ideea asta sa stai acasa, sa nu iti poti face niciun program in asteptarea postasului este depasita"

de Teodor Serban
Duminica, 28 Martie 2021, ora 10:29

   

Taloanele de pensii ar putea fi transmise si electronic. "Ideea asta sa stai acasa, sa nu iti poti face niciun program in asteptarea postasului este depasita"
Presedintele PNL Bucuresti, deptatul Violeta Alexandru, a anuntat duminica, 28 martie, ca va depune un amendament la legea pensiilor, astfel incat taloanele de pensie sa poata fi trimise in format electronic, intrucat "ideea asta sa stai acasa, sa nu iti poti face niciun program in asteptarea postasului este, pur si simplu, depasita".

"Am avut mai multe discutii cu pensionarii despre faptul ca, primind pensia pe card, postasii nu le mai aduc talonul de pensie. Necesar in relatie cu medicul de familie, pentru gratuitatea pe mijloacele de transport etc. (...) Ideea asta sa stai acasa, sa nu iti poti face niciun program in asteptarea postasului este, pur si simplu, depasita. Ca si cea privind obligatia de a merge tu la posta pentru un serviciu pentru care statul plateste sa iti fie livrat. Nu mai vorbesc de faptul ca suntem in pandemie si ideea de a merge toti la posta mi se pare neinspirata", a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Liderul PNL Bucuresti anunta ca va depune un amendament la legea pensiilor.

"De exemplu, talonul de pensie (mov), pentru cei care primesc pensia pe card, s-ar putea trimite, la cerere, in format electronic. Sau vizualiza chiar din contul individual pe care orice pensionar/angajat il poate avea in platforma CNPP. Voi depune un amendament in legea pensiilor pentru ca taloanele sa se poata trimite si electronic. Daca ne axam pe principiul nu se poate, atunci nu se va putea moderniza niciodata nimic", a mai afirmat deputatul liberal.

CITESTE SI:

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 4565 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ha, ha, ha!

Asta-i cea mai tare glumă...

Mai nou se presupune că toți pensionarii au telefoane inteligente, PC sau... măcar o adresă de e-mail!!!

 

Cum bag io sama,

inteligenta pe cap de parlamentar e in scădere accentuată ...

Rezolvare generală

"Taloanele de pensii ar putea fi transmise si electronic." Nu asta este soluția. Talonul de pensie este emis de o instituție a statului și este solicitat de regulă de o altă instituție a aceluiași stat. Soluția este un sistem digitalizat integrat unic unde funcționarul autorizat tastand CNP-ul află informația necesară indiferent ce instituție a emis-o. Problema este generală, nu doar la taloanele de pensii. In prezent cetățeanul este plimbat pentru a aduce la o autoritate de stat o hartie emisă de o altă autoritate deoarece la noi "nu știe stanga ce face dreapta". Sper ca mult trambițatul program de digitalizare să rezolve și aceste aspecte, evident amendamentul propus de deputata Violeta Alexandru rămanand fără obiect.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor