Liberala care a scris că regina Angliei se îmbată cu vin românesc, reproș pentru comentatori: "Niciunul nu mi-a scris în privat să verific încă o dată sursa"

Joi, 03 Februarie 2022, ora 16:10
8754 citiri
Liberala care a scris că regina Angliei se îmbată cu vin românesc, reproș pentru comentatori: "Niciunul nu mi-a scris în privat să verific încă o dată sursa"
Violeta Vijulie a continuat cu penibilul și în mesajele prin care a încercat să-și scuze postarea inițială FOTO Facebook/ Violeta Vijulie

Liberala Violeta Vijulie, fosta președintă a Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, a publicat miercuri, 2 februarie, un text pe pagina personală de Facebook în care susținea că Regina Angliei bea zilnic câteva pahare de vin românesc. Liberala a revenit apoi asupra mesajului, dar a comis o nouă gafă.

„De ani buni regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii bea numai vin românesc fiind pur și simplu îndrăgostită de acesta. Prima sticlă i-a fost adusă de prințul Charles acum 16 ani și de atunci nu mai suportă să pună gura pe vinuri din alte țări. Elisabeta a ajuns deja la venerabila vârstă de 95 de ani și este convinsă că una dintre cauzele longevității și a stării sale bune de sănătate este vinul românesc”, a scris Violeta Vijulie, care a citat Casa Regală a României, deși aceasta nu a avut nicio legătură cu informația transmisă.

După ce numeroși români au comentat ridicolul postării lui Vijulie, liberala și-a editat postarea. Aceasta a recunoscut că a căzut pradă unui fake news, însă apoi a început o pledoarie despre cum a fost dintotdeauna o susținătoare a regilor României.

„Cel mai rău îmi pare că în acest fake a apărut Casa Regală, pentru că eu sunt un susținător ai Regilor României și am fost mereu, chiar atunci când nu aveam voie să vorbim despre ei, în anii dinaintea Revoluției, sau când erai considerat dușmanul noii democrații românești dacă vorbeai de Rege și de Casa Regală după Revoluție. Apoi, când au devenit toți „regaliși” am scris despre Ei în postările mele, cu decență!”, a revenit liberala.

Apoi, Vijulie s-a lansat într-o definire personală a conceptului de fake news și le-a bătut obrazul celor care au criticat-o la comentarii: "Ceea ce mi se pare foarte trist este că niciunul dintre cei care au pus aici comentarii foarte urâte nu mi-a scris un mesaj în privat să verific încă o dată sursa!", a scris, printre altele, fostul înalt funcționar public numit politic în fruntea statului român.

Mai jos, scuzele invocate de Vijulie, capturate cu puțin timp înainte de a dispărea definitiv de pe Facebook:

Actualizarea prin care Vijulie a încercat să-și scuze postarea inițială

Confruntată cu un nou val de critici și ironii, Vijulie și-a dezactivat temporar pagina de Facebook câteva ore mai târziu.

În cursul după-amiezei de joi, 3 februarie, pagina de Facebook a fostei șefa a funcționarilor publici era din nou activă.

Postarea inițială a Violetei Vijulie, ștearsă, de asemenea, de pe Facebook

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Violeta Vijulie, #gafa pnl, #Regina Elisabeta a II a, #vin romanesc, #fake news Facebook , #stiri PNL