Mafia retrocedarilor Hrebenciuc jr, negociator in dosar: intervenea pentru printul Paul - stenograme

Joi, 23 Octombrie 2014, ora 22:11
11182 citiri
Mafia retrocedarilor Hrebenciuc jr, negociator in dosar: intervenea pentru printul Paul - stenograme

Fiul deputatului PSD demisionar Viorel Hrebenciuc, Andrei Hrebenciuc, este surprins in stenograme in discutii cu omul de afaceri Dan Bengescu, in legatura cu retrocedarile ilegale.

Potrivit interceptarilor, Andrei Hrebenciuc negocia in dosarul retrocedarilor ilegale si intervenea pentru printul Paul, in timp ce Dan Bengescu era intermediar, informeaza Realitatea Tv. Aceste convorbiri sunt probe in dosarul procurorilor DNA, mai sustine sursa citata.

Andrei Hrebenciuc si Paltin Sturdza, adusi la ICCJ - Afla daca vor fi arestati

Iata care sunt discutiile dintre cei doi, purtate pe 18 noiembrie 2013, potrivit interceptarilor:

Dan Bengescu: Tu-l stii pe Paul, am mai vorbit noi de el.

Andrei Hrebenciuc: Da.

Dan Bengescu: Omul are o jena financiara foarte puternica.

Andrei Hrebenciuc: Da.

Dan Bengescu: Si e pe cale sa faca o miscare gresita, in sensul ca trebuie sa dea vreo 20.000 maine, nu stiu la ce banca si eu nu i-am finalizat proiectul decat... ii finalizez proiectul undeva la inceputul lunii decembrie, ca ii lipseau lui niste documente. El a zis sambata ca se duce exact la personajul la care nu as mai vrea eu sa se duca...

Andrei Hrebenciuc: Da.

Dan Bengescu: Daca se duce la ala, sa-i dea ala, ala ii va da cu o singura conditie: sa-i semeneze pentru cele 40 (se face referire la cele 40.000 de ha Padurea Brosteni).

Andrei Hrebenciuc: Gata, am inteles.

Dan Bengescu: Ti-am zis numai asa, ca am auzit acuma pe piata, stii. Si nu as vrea, ca daca ii semneaza lu' ala pe alea 40, e pacat.

Andrei Hrebenciuc: Ok, perfect, gata, vorbesc.

Dupa aceasta discutie, se pare ca Andrei Hrebenciuc l-a sunat pe tatal sau, caruia i-a cerut sa-l ajute financiar pe printul Paul.

Ulterior, pe 27 noiembrie 2013, a mai avut loc o noua convorbire intre Andrei Hrebenciuc si Dan Bengescu:

Dan Bengescu: Maine ma duc pe la Onesti, am alta etapa, cu contestarile alea care le-au facut ei.

Dan Bengescu: Ei tot vin cu fel de fel. Prima data a fost 17 octombrie, au cerut ceva, le-au dat un termen. La termenul urmator au cerut sa suspende intrucat au facut o revizuire, s-a mai dat acuma, noi am depus niste documente...

Andrei Hrebenciuc: Vai!

Fiul lui Hrebenciuc, retinut de DNA pentru spalare de bani

De asemenea, este prezentata si stenograma unei discutii purtate de Viorel Hrebenciuc si fiul sau pe 2 decembrie 2013, care a fost interceptata de procurorii DNA:

Andrei Hrebenciuc: Ai intalnire cu Bengescu?

Andrei Hrebenciuc: OK, bine, bine...

Viorel Hrebenciuc: Cine te intreba?

Andrei Hrebenciuc: Bengescu asta.

Viorel Hrebenciuc: Dar vine si el?

Andrei Hrebenciuc: Pai, da, asa am inteles.

Viorel Hrebenciuc: Daca vine, e perfect.

Mafia retrocedarilor - DNA: Hrebenciuc i-a promis printului Paul interventii pentru imobile

Printul Paul si printesa Lia au fost audiati la DNA, pe 15 octombrie, in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri, in care este implicat si Viorel Hrebenciuc.

Cei doi ar fi urmarit sa inre in proprietatea a zeci de mii de hectare de teren din orasul Brosteni, judetul Suceava.

In dosarul retrocedarilor sunt urmariti penal Ilie Sarbu, Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam si Adam Craciunescu, in timp ce Andrei Hrebenciuc si Paltin Sturdza au fost retinuti, joi, de procurorii DNA, pentru 24 de ore.

Mafia retrocedarilor: Printul Paul si printesa Lia, la DNA. Cat au stat si ce au spus

De asemenea, duminica, DNA a anuntat ca Viorel Hrebenciuc si alti inculpati in dosar le-ar fi promis printului Paul si printesei Lia ca vor interveni pentru ca acestia sa obtina mai multe terenuri si cladiri.

Nu in ultimul rand, joi seara, Andrei Hrebenciuc si Paltin Sturdza au fost adusi la sediul ICCJ, unde vor afla daca vor fi arestati preventiv pentru 29 de zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce retragerea medicului Cîrstoiu din cursa pentru Capitală nu este credibilă. „Pare o campanie fără cap și coadă. Foarte neprofesionist”
De ce retragerea medicului Cîrstoiu din cursa pentru Capitală nu este credibilă. „Pare o campanie fără cap și coadă. Foarte neprofesionist”
Deși a trecut mai puțin de o lună de la anunțarea candiaturii medicului Cătălin Cîrstoiu din partea PSD-PNL la Primăria Capitalei, în presă și în spațiul public au apărut zvonuri...
Ironiile lui Cătălin Cîrstoiu la adresa contracandidaților săi: "Eu nu-s prea retras de felul meu. Nicuşor şi Piedone, nu mai speraţi degeaba"
Ironiile lui Cătălin Cîrstoiu la adresa contracandidaților săi: "Eu nu-s prea retras de felul meu. Nicuşor şi Piedone, nu mai speraţi degeaba"
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat că nu se va retrage din cursa pentru primăria Capitalei, în ciuda faptului că zilnic este "retras" de...
#stenograme Andrei Hrebenciuc, #interceptari Andrei Hrebenciuc, #Andrei Hrebenciuc mafia retrocedarilor, #Andrei Hrebenciuc retrocedari ilegale, #Andrei Hrebenciuc printul Paul, #printul Paul retrocedari ilegale , #Andrei Hrebenciuc