Mafia retrocedarilor ilegale: Andrei Hrebenciuc ramane dupa gratii

Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 15:57
3683 citiri
Mafia retrocedarilor ilegale: Andrei Hrebenciuc ramane dupa gratii
Foto: Ziua Veche

Andrei Hrebenciuc, fiul fostului deputat PSD Viorel Hrebencic, ramane in arest preventiv, a decis miercuri Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Judecatorii instantei supreme au respins astfel recursul facut de Andrei Hrebenciuc, dupa ce a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA), in dosarul retrocedarilor ilegale de padure, transmite B1 TV.

Aceeasi hotarare a fost luata de magistrati si in cazul omului de afaceri Paltin Sturza, beneficiarul celor peste 43.000 de hectare de teren forestier din dosar. Decizia ICCJ este definitiva.

Andrei Hrebenciuc si Paltin Sturza au fost adusi cu catuse la Inalta Curte, unde s-a judecat recursul timp de doua ore. Dupa inca doua ore de deliberari, instanta a decis ca suspectii sa ramana dupa gratii 30 de zile.

Procurorii DNA au sustinut ca judecatorii trebuie sa mentina masura arestului preventiv, intrucat exista dovezi ca cei doi au savarsit faptele de care sunt acuzati. Anchetatorii au precizat ca Andrei Hrebenciuc a avut un rol important in afacerea terenurilor retrocedate ilegal, intrucat a infiintat un offshore unde s-ar fi facut diverse tranzactii in acest dosar.

De asemenea, desi avocatii au spus ca Paltin Sturza este total nevinovat si ca doar si-a cerut drepturile de la statul roman, procurorii au sustinut ca au o dovada importanta care indica vinovatia acestuia, respectiv o agenda in care sunt notate intalnirile sale cu Viorel Hrebenciuc, in care discutau despre interventia fostului deputat in procesul de retrocedare a padurilor din judetul Bacau.

Paltin Sturdza este un urmas indepartat al proprietarului de drept al padurilor din Bacau, Dimitrie Sturdza. In mod normal terenurile ar fi trebuit sa ajunga la nepotii lui Dimitrie Sturdza, nu la omul de afaceri, dupa cum sustin angajatii Romsilva.

Andrei Hrebenciuc si Paltin Sturza au fost arestati preventiv pentru 30 de zile, vinerea trecuta, dupa o decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Cei doi au facut recurs la masura preventiva.

Andrei Hrebenciuc si Paltin Sturdza au fost arestati preventiv

Viorel Hrebenciuc, dupa arestarea fiului: O mizerie. Ati vazut vreodata o spalare de bani fara bani? (Video)

Acuzatiile aduse de DNA

Hrebenciuc Jr. este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, complicitate la trafic de influenta si spalare de bani, in dosarul referitor la retrocedari ilegale de terenuri, in care este urmarit penal si tatal sau, se arata intr-un comunicat al DNA.

Paltin Sturdza este acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, trei infractiuni de cumparare de influenta si instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.

Paduri retrocedate ilegal nu au ajuns doar la Paltin Sturza. Fiul politicianului Viorel Hrebenciuc a fost interceptat in timp ce purta negocieri in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri, intervenind pentru printul Paul, intermediar fiind omul de afaceri Dan Bengescu.

Viorel Hrebenciuc a fost arestat preventiv

Miercuri dimineata a fost arestat preventiv si fostul deputat Viorel Hrebenciuc, intr-un dosar conexat din cel al retrocedarilor ilegale si cel in care este acuzat de trafic de influenta exercitat asupra lui Dan Sova.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Andrei Hrebenciuc ramane arest, #Andrei Hrebenciuc arestat, #Andrei Hrebenciuc retrocedari , #Andrei Hrebenciuc