Mafia retrocedarilor: Cum tragea sforile Hrebenciuc

Joi, 08 Ianuarie 2015, ora 10:46
7617 citiri
Mafia retrocedarilor: Cum tragea sforile Hrebenciuc
Foto: Arhiva (B1 TV)

Viorel Hrebenciuc era numit "Spitalul" in convorbirile cifrate interceptate in dosarul "Mafia retrocedarilor", din care reiese si modul in care deputatul PSD conducea intreaga afacere.

In acest dosar deputatii PSD Ioan Adam si Viorel Hrebenciuc au fost arestati prevenitv pentru o mita de 12.000 de hectare de padure, pentru a-i inlesni printului Gheorghe Paltin-Sturdza retrocedarea frauduloasa a 43.227 de hectare.

Mafia retrocedarilor: Viorel Hrebenciuc a fost retinut

Mafia retrocedarilor: Veste proasta de la Inalta Curte pentru Ioan Adam. E definitiv

In interceptarile discutiilor telefonice aflate la dosar, printul era nemultumit de prestatia lui Hrebenciuc, pe care il numea "Spitalul", scrie Evenimentul Zilei.

"Nu ma intereseaza ca 'Spitalul' nu face nimic. Nu ma intereseaza", ii spunea Sturdza nervos deputatului PSD Ioan Adam

Viorel Hrebenciuc sustinea ca stie ce are de facut si va face, mai ales ca il cunostea foarte bine pe seful Directiei Silvice Bacau, Viorel Ghelasa, vicepresedinte PSD.

"Culmea, ca el nu vrea bani, nu vrea nimic, nu-i omu' asta, credeti-ma, adica va spun clar, ca eu stiu cum este (...) Ti-am spus de 50 de ori pana acuma, ca am o relatie foarte buna cu acest om si inteleg de ce a facut, eu stiu cum arata psihologic", sustinea Hrebenciuc.

In plus, Hrebenciuc se lauda ca il poate convinge usor si pe seful CJ Bacau, Dragos Benea.

"Si l-am pus chiar pe el, cel care spuneti ca vorbeste prostii, ca el e presedintele Consiliului Judetean, daca l-am pus la 28 de ani presedinte de Consiliu Judetean, ce vorbim aicea! Adica am avut incredere in el, si am in continuare, chiar daca mai are rateuri," se justifica Hrebenciuc.

Conform inregistrarilor aflate la dosar, Hrebenciuc, Adam si Paltin-Sturdza erau satisfacuti ca retrocedarea frauduloasa mergea bine, mai ales dupa ce dadusera mita unui judecator.

Mafia retrocedarilor: Judecator arestat la domiciliu - ar fi primit mita chiar in tribunal

"Adam: Si da, a fost o munca fantastica, e un miracol al justitiei, ce am facut noi, curat. Si acuma vreau sa auzi, Paltin, ca nu-s tampit, ma, eu sunt un om realist, vreau sa... el nu mai vrea abuzuri, atat.

Hrebenciuc: Corect, nu, am inteles asta...

Sturdza: Mai e o minune a justitiei romanesti, am castigat castelul de la Comanesti.

Hrebenciuc: O, ce frumos!

Sturdza: Mi l-a pus in posesie acuma".

Citește și:
Oficial al Guvernului despre reacția OMW Petrom privind taxa de solidaritate: ”Legislaţia va fi respectată, indiferent despre ce entitate discutăm”
Oficial al Guvernului despre reacția OMW Petrom privind taxa de solidaritate: ”Legislaţia va fi respectată, indiferent despre ce entitate discutăm”
Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a precizat că nu poate comenta punctul de vedere al companiei private OMV Petrom referitor la faptul că nu va plăti taxa de solidaritate,...
Cum este pregătită România pentru cutremur: ”Fiecare judeţ deţine două containere cu echipamente şi echipaje de câte 25 de persoane”
Cum este pregătită România pentru cutremur: ”Fiecare judeţ deţine două containere cu echipamente şi echipaje de câte 25 de persoane”
Ministrul de Interne, Lucian Bode a declarat miercuri, 8 februarie, că țara noastră este mai pregătită pentru a face faţă unor situaţii de urgenţă majore, cum este cazul cutremurelor....