Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Mitrea sare din nou la gatul lui Hrebenciuc

Joi, 25 Iunie 2009, ora 20:56
1925 citiri
Mitrea sare din nou la gatul lui Hrebenciuc
Foto: Evenimentul ZIlei

Miron Mitrea l-a atacat din nou joi pe liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, Viorel Hrebenciuc, despre care a spus ca "din greseala sau din rea vointa" a contribuit la mentinerea acuzatiilor ce planeaza asupra PSD in privinta activarii clauzei de salvgardare pe justitie.

Mitrea a declarat pentru Evenimentul Zilei ca din punct de vedere procedural Adrian Nastase are perfecta dreptate in privinta dosarului sau Zambaccian 1, aflat saptamana aceasta in dezbatere parlamentara.

El a tinut totusi sa precizeze ca prelungirea incertitudinii in privinta rezolvarii acestui caz pana la toamna, cand va aparea Raportul de monitorizare pe Justitie, s-ar putea sa faca un mare rau social-democratilor.

Hrebenciuc a contribuit la aceasta situatie, din greseala sau din rea vointa

"Absolut procedural, pe procedurile din Romania, Nastase are dreptate. Votul s-a dat, cazul este inchis. Dar nu are nicio importanta pe fond. Romania asteapta un raport pe justitie care stim cu totii ca va fi negativ (...) Exista posibilitatea ca odata cu raportul negativ sa vina si o activare a clauzei de salvgardare (...) In acest caz, apare problema cine e de vina?

Sigur ca PSD-ul spune pe buna dreptate: 'dom-ne, din 2004 noi nu am mai dirijat justitia'.(...) Ceilalti spun: 'Pai, voi vorbiti? Ca il aveti pe Nastase cu dosarele'", a declarat Mitrea, reamintind ca el si-a dorit o rezolvare mai rapida a problemei, dandu-si demisia anul trecut din Parlament si punandu-se la dispozitia justitiei.

"Pana la urma, interesul nostru al PSD-ului era ca aceasta chestiune sa se rezolve acuma (...) in niciun caz nu o duci in toamna, pentru ca in toamna noi vom fi aratati cu degetul, PSD-ul, ca din cauza noastra s-a ajuns la situatia asta.

Viorel Hrebenciuc a contribuit la aceasta situatie, din greseala sau din rea vointa", a concluzionat Mitrea.

Hrebenciuc si Anastase s-au inteles sa tina la sertar dosarul lui Nastase timp de doua luni

Acesta a recunoscut ca, dupa cum scrisese cotidianul citat in numarul de joi, dosarul lui Adrian Nastase, "Zambaccian 1", a zacut mai bine de doua luni intr-un seif de la parlament cu acceptul presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, si in urma unei negocieri cu liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, cu Mircea Toader, seful alesilor PD-L.

Asa se face ca desi scrisoarea procurorului general privind inceperea urmaririi penale a lui Nastase a ajuns la Camera Deputatilor pe 10 martie, pe ordinea de zi a Biroului Permanent a figurat abia pe 18 mai, cand s-a decis inca o amanare a dezbaterii pe acesta tema.

Explicatia Robertei Anastese pentru intarziere a fost ca prioritatea in acel moment erau Codurile din domeniul justitiei.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Mitrea Hrebenciuc acuzatii, #dosar Nastase Zambaccian, #intelegere Hrebenciuc Anastase , #deputat