Presa de azi: Hrebenciuc Die Hard

Marti, 02 Februarie 2010, ora 07:30
2380 citiri
Presa de azi: Hrebenciuc Die Hard
Foto: Arhiva

Prima victorie in tabara Geoana: Hrebenciuc reconfirmat liderul PSD din Camera Deputatilor, titreaza marti Gandul. Viorel Hrebenciuc a fost reconfirmat, luni, in pozitia de lider al grupului PSD din Camera Deputatilor, intr-o cursa considerata drept o repetitie pentru Congresul partidului din februarie.

Victoria a fost contabilizata in tabara lui Mircea Geoana, Hrebenciuc obtinand 53 de voturi din partea deputatilor PSD, cu 16 mai mult decat contracandidatul sau, Ioan Munteanu. Acesta din urma a pierdut, in ciuda faptului ca a fost votat de sustinatorii lui Adrian Nastase, Miron Mitrea si aripa tanara la un loc. De altfel, inaintea votului, deputatii tineri au luat atitudine in fata lui Viorel Hrebenciuc, acuzandu-l ca a incercat sa-si atraga sustinatori prin SMS-uri.

Potrivit unor surse participante la sedinta grupului, Nicolae Banicioiu i-a spus direct ca nu-l va vota, in timp ce Cristian Rizea si Robert Negoita au cerut printarea buletinelor de vot de teama fraudarii alegerilor interne.

"I-am convins cu activitatea mea de pana acum, astazi nu am avut nici un mesaj", a declarat, victorios, Hrebenciuc, la finalul sedintei. De cealalta parte, contracandidatul sau, Ion Munteanu, a apreciat ca nu a avut "suficiente argumente" pentru a convinge.

"Concluzia a fost ca eu le-am propus lor ei sa decida si eu sa-i reprezint, si nu varianta. N-a mers, mergem pe varianta aceea pe care a spus-o domnul Viorel Hrebenciuc acum cateva zile, ca din orice poate sa faca o performanta adevarata si sa fie ravnita orice functie din tara. E de discutat daca e vorba de magie sau e vorba de prostia nostra, mai vedem. Eu am vorbit despre o alta relatie lider-grup parlamentar si despre faptul ca am fost fost vicelider, deci am o anumita experienta", a spus Munteanu.

Jurnalul National: Hrebenciuc Die Hard

Inca de la inceputul sedintei, grupul Ponta a tinut sa anunte ca se opune realegerii lui Hrebenciuc in functia de lider al deputatilor, incercand sa provoace un vot negativ, acuzandu-l pe sforarul partidului ca in ultimul an s-a aflat in topul chiulangiilor de la Parlament, deci nu isi mai justifica pozitia.

"Nu vom vota cu Viorel Hrebenciuc", a spus Nicu Banicioiu din capul locului. Acuzatul a dat replica, explicand ca a lipsit atat de mult in sesiunea parlamentara trecuta din cauza ca a fost seful de campanie al lui Mircea Geoana si a fost obligat sa se ocupe mai mult de partid.

Insa, abil, Hrebenciuc a tinut sa aminteasca de avantajele prezentei sale in fruntea grupului parlamentar, respectiv calitatea lui de "rezolvator" de probleme, trimitere la faptul ca pesedistii care au o solicitare sau o nevoie, de orice fel, se duc de obicei la el pentru a gasi o rezolvare.

"Deputatii mai vechi ma stiu ca eu rezolv multe probleme", a spus Hrebenciuc, in incercarea de a-i momi pe adversari cu promisiunea rezolvarii unor probleme viitoare.

Romania Libera: Hrebenciuc - zdruncinat, dar sef

"Sa se revizuiasca primesc, dar sa nu se schimbe nimic!" Sub aceasta lozinca s-au desfasurat alegerile pentru sefia grupurilor din Camera Deputatilor si Senat. Viorel Hrebenciuc si Mircea Toader raman la sefia grupurilor PSD si PDL din Camera Deputatilor. Neschimbata ramane situatia si la grupul PNL din Senat, dupa ce Crin Antonescu a renuntat in ultimul moment sa ia locul lui Puiu Hasotti. Cea mai urmarita batalie a fost insa cea de la grupul PSD din Camera, unde scaunul lui Viorel Hrebenciuc a fost amenintat de Ioan Munteanu, deputat de Neamt.

In cele din urma, fostul sef de campanie al lui Geoana a fost de neclintit, obtinand 59 de voturi in favoarea sa, fata de cele 43 stranse de contracandidatul sau. Luand in considerare scorul, se poate spune insa ca scaunul lui Hrebenciuc a fost zdruncinat serios.

Aceasta, deoarece, data trecuta cand i-a fost contestata pozitia (de catre Eugen Nicolicea, finul lui Miron Mitrea, la inceputul sesiunii de toamna), Hrebenciuc a obtinut circa 70 de voturi. O batalie au dat pesedistii si pentru locul de vicepresedinte al Camerei, lasat liber de fostul lider al PC Daniela Popa. si-au manifestat dorinta de a ocupa functia patru social-democrati: Bogdan Niculescu Duvaz, Aura Vasile, Marian Sarbu si Mircea Dusa.

Cel din urma a reusit sa obtina cele mai multe voturi de la colegii deputati (37 de voturi), in timp ce fostul ministru al Muncii a strans cele mai putine voturi (11 la numar). In grupul PSD de la Senat a fost, in schimb, liniste: Ioan Toma a fost reales lider cu o singura abtinere, a lui Miron Mitrea.

Evenimentul Zilei: Nastase, "pompierul-surpriza" al lui Hrebenciuc

Viorel Hrebenciuc s-a descurcat din nou si a reusit sa-si pastreze functia de lider al deputatilor PSD. Puciul pregatit impotriva sa de taberele adverse din partid a fost dejucat pe ultima suta de metri. Salvarea lui Hrebenciuc, sustin surse din PSD, a venit in mod neasteptat tocmai de la Adrian Nastase, unul dintre liderii de la care se astepta ca, alaturi de gruparile Mitrea, Dragnea si Ponta, sa puna umarul la debarcarea "marelui combinator".

Alianta "greilor" Nastase si Hrebenciuc a fost cu atat mai surprinzatoare cu cat divergentele acumulate in trecut ii adusesera intr-o relatie de adversitate totala, primul invinovatindu-l pe celalalt ca, in 2005, in contextul scandalului "Matusa Tamara", a pus umarul la mazilirea sa din partid si de la sefia Camerei Deputatilor.

Negocierile dintre Nastase si Hrebenciuc, sustin aceleasi surse, au avut ca obiect o sustinere reciproca pentru pozitii de influenta in PSD. Conform intelegerii, Nastase il sustine la sefia grupului, iar Hrebenciuc ar urma sa-i acorde spri jin la Congres pentru presedintia PSD.

Aceasta este promisiunea, dar ramane de vazut daca se va concretiza, dat fiind ca nu s-au definitivat combinatiile pentru Congresul PSD. Drept urmare a intelegerii, la alegerile desfasurate in grupul deputatilor PSD, mai multi parlamentari apropiati de Nastase au votat pentru Hrebenciuc.

Adevarul: Hrebenciuc ramane seful deputatilor PSD

Viorel Hrebenciuc a reusit sa se mentina la sefia deputatilor PSD, in ciuda opozitiei manifestate de unii dintre colegii sai, cum ar fi tinerii condusi de Nicolae Banicioiu.

"Domnul Hrebenciuc este foarte statornic, ramane intr-o functie mult timp", a spus, ironic, Banicoiu.

El a castigat in fata celorlalti trei candidati: Marian Sarbu, Bogdan Niculescu-Duvaz si Aura Vasile. La Senat, Ion Toma a fost reconfirmat in unanimitate in functia de lider al grupului PSD, singura abtinere fiind exprimata de Miron Mitrea.

Totodata, social-democratii s-au reunit in forul de conducere pentru a discuta despre modificarile care urmeaza sa fie aduse statului partidului.

Surse din partid sustin ca sedinta ar fi fost tensionata: Ion Iliescu s-ar fi aratat nemultumit si foarte critic, iar Liviu Dragnea si Adrian Nastase ar fi avut o disputa. Iliescu ar fi propus ca vicepresedintii PSD sa nu mai fie alesi la Congres, ca pana acum, ci la Consiliul National.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Hrebenciuc sef deputati PSD, #relegere Hrebenciuc, #Hrebenciuc ales PSD , #deputat