Dosarul Giga TV: Sefa CNA, intalnire cu Hrebenciuc in biroul lui Zgonea: "Fac ce spuneti!" - stenograme

Vineri, 03 Iulie 2015, ora 18:45
6086 citiri
Dosarul Giga TV: Sefa CNA, intalnire cu Hrebenciuc in biroul lui Zgonea: "Fac ce spuneti!" - stenograme

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc vorbea cu fostul primar din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, despre inchiderea televiziunii Giga Tv, asigurandu-l pe acesta de rezolvarea problemelor cu licenta postului tv. In acelasi timp, social-democratul o trimitea pe sefa CNA, Laura Georgescu, in birou la presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Pe 28 septembrie 2013, Viorel Hrebenciuc si Gheorghe Stefan vorbeau la telefon detaliile intalnirii pentru ca patronul Giga Tv sa-i ceara fostului deputat PSD sa-l ajute cu admiterea contestatiei privind decizia CNA de a retrage licenta postului de televiziune, se arata in stenograme citate de Mediafax:

"Gheorghe Stefan: Sa traiesti, nea Viorel! Stai linistit! Vreau sa te vad si eu trei minute, eu-s in Bucuresti, nu-i nici o problema!

Viorel Hrebenciuc: Unde esti acum?

G.S.: Eu-s la hotel... spune-mi unde sa vin....

V. H.: Hai si vino repede la Clubul Francez! Hai vino incoace!".

De asemenea, pe 30 septembrie 2013, cu o zi inainte de votul pe contestatia Giga Tv, la decizia revocarii licentei, Hrebenciuc si fostul primar din Piatra Neamt au discutat la telefon, iar fostul deputat PSD dadea asigurari ca "suta la suta" se rezolva contestatia:

"V. H.: De abia la doua ma vad cu ea! Voiam sa-ti dau sms ca n-am mai apucat, ca-s cu toate nebuniile pe aici!

G.S.: Ihi.

V. H.: Te sun, nicio problema!

G.S.: Cand va vedeti?

V. H.: Deci e suta la suta. Pe la doua.

G.S.: Aha

V. H.: Da?

G.S.: Hai sunati-ma si pe mine, da, da!

V. H.: O chem acum! Deci, suta la suta, stai linistit!

G.S.: Mersi tare mult!"

Ulterior, Viorel Hrebenciuc a sunat-o pe Laura Georgescu, cerandu-i sa vina la Parlament:

"V. H.: Alo, Laura?

L. G.: Da.

V. H.: Cand poti sa vii incoace!

L. G.: Pai, ma urc in masina si intr-un sfert de ora ar trebui sa fiu la dumneavoastra in birou.

V. H.: Bun. Vii... nu, la doua, vii.... la doua sa fii in birou la domnu' Zgonea.

L. G.: A.... la doua? Gata, am inteles.

V. H.: La Vali Zgonea. Si eu vin aici, da?

L. G.: Da, da, da. Va multumesc frumos! Multumesc mult!".

Cei doi ar fi trebuit sa se intalneasca in aceeasi zi, mai devreme, insa fostul deputat PSD i-a cerut o amanare de doua ore:

"V.H.: Te pup si eu, Laura! Ma, n-am terminat inca aici! Mai poti sa ma astepti? Ne mai vedem spre doua incolo?

L.G.: Doamne ajuta! Fac ce spuneti dumneavoastra! Luati-va de o grija, da, da."

Dosarul Giga TV: Sefa CNA, Narcisa Iorga, Hrebenciuc si "Pinalti", trimisi in judecata (Video)

Laura Georgescu, Narcisa Iorga, Viorel Hrebenciuc si Gheorghe Stefan au fost trimisi in judecata, vineri, de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul Giga TV.

Concret, in 17 septembrie 2013, la propunerea Laurei Georgescu, CNA a decis, cu o majoritate de 7 la 4 (11 membri CNA prezenti), retragerea licentei audiovizuale pentru postul Giga TV, controlat de Gheorghe Stefan.

Apoi, Narcisa Iorga, membru al CNA, l-a indrumat pe Gheorghe Stefan sa apeleze la cunostintele sale din mediul politic, pentru a influenta votul pe care ceilalti membri ai CNA urmau sa il dea cu privire la contestatia pe care postul TV respectiv intentiona sa o formuleze, se arata in comunicatul DNA.

Ca urmare a indicatiilor primite, Gheorghe Stefan i-a solicitat sprijin lui Viorel Hrebenciuc, astfel incat acesta sa faca demersuri pentru a determina functionari din cadrul CNA ca institutia sa revina asupra deciziei prin care a fost retrasa licenta pentru postul de televiziune.

Giga TV, din nou in grila de programe. De ce s-a razgandit CNA

In urma cererii facute de reprezentantul postului TV, Hrebenciuc a realizat demersuri pentru a o determina pe sefa CNA ca institutia pe care o conduce sa revina asupra deciziei.

Potrivit DNA, Hrebenciuc s-a folosit de influenta si autoritatea pe care le detinea, in calitatea sa de membru al structurilor de conducere din partidul din care face parte (PSD), respectiv membru al Comitetului Executiv National, organul de conducere si de decizie al partidului.

In urma acestor actiuni, dupa doar doua saptamani, la data de 1 octombrie 2013, s-a emis o alta decizie prin care s-a revocat hotararea anterioara (6 voturi pentru si 4 voturi impotriva, din 10 membri prezenti).

Citeste si:
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Comitetul Naţional de Conducere al PNŢCD îl acuză, sâmbătă, pe Aurelian Pavelescu de ”management defectuos” şi de multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu. Imobilul ar fi...
Guvernul României donează Ucrainei măşti chirurgicale, viziere şi combinezoane
Guvernul României donează Ucrainei măşti chirurgicale, viziere şi combinezoane
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de sâmbătă două hotărâri privind acordarea de asistenţă internaţională gratuită pentru Ucraina şi scoaterea de...