Mafia retrocedarilor: Cum va vota ACL in cazurile Hrebenciuc si Adam

Sambata, 18 Octombrie 2014, ora 15:22
2326 citiri
Mafia retrocedarilor: Cum va vota ACL in cazurile Hrebenciuc si Adam

Parlamentarii ACL vor vota pentru cererea DNA de incuviintare a arestarii preventive a deputatilor PSD Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, a declarat sambata vicepresedintele Camerei Deputatilor, liberalul Dan Motreanu.

El a spus ACL a luat in urma cu sase luni decizia de a respecta intotdeauna cererile care vin din partea Justitiei.

"Noi nu dorim obstructionarea justitiei si vrem ca tot procesul sa fie transparent. Vom solicita tuturor parlamentarilor ACL sa fie prezenti la sedinta de plen cand se va vota acest lucru pentru a se asigura cvorumul necesar votului", a spus Motreanu, pentru Agerpres.

Mafia retrocedarilor: Calendarul unei potentiale arestari pentru Hrebenciuc si Adam

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat calendarul care urmeaza sa fie respectat in cazul cererii DNA de ridicare a imunitatii deputatilor PSD Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, urmariti penal in dosarul retrocedarilor.

Zgonea a precizat ca dosarul in care DNA a cerut incuviintarea arestarii preventive a celor doi deputati va ajunge la Comisia juridica a Camerei, care are trei zile la dispozitie sa analizeze cazul si sa se pronunte printr-un raport.

"Respectam procedurile care sunt stabilite prin Regulament si obligatiile pe care le avem in lege, de indata am convocat Biroul Permanent ca si la domnul deputat Dinita (cercetat de DNA in dosarul presedintelui CJ Brasov, Aristotel Cancescu - n.red.) si ca de obicei, in ultima perioada v-ati obisnuit. L-am rugat pe domnul secretar general sa-i informeze pe cei doi parlamentari ca incepand de la 12.20 pot consulta dosarul la Comisia juridica, asa cum a facut si domnul deputat Dinita", a declarat Zgonea.

Dupa ce membrii comisiei vor formula un aviz favorabil sau unul negativ, respectiv miercuri, Camera Deputatilor trebuie sa puna pe ordinea de zi ridicarea imunitatii lui Hrebenciuc si Adam in termen de cinci zile, a mai explicat Valeriu Zgonea.

Liderul deputatilor a precizat ca saptamana urmatoare va avea loc, probabil, un vot in plen, dar ca raportul Comisiei juridice ar putea intarzia, in cazul in care deputatii juristi vor cere informatii suplimentare in legatura cu cererea procurorilor anticoruptie, dupa consultarea dosarului.

Vineri, procurorii DNA au cerut aviz pentru arestarea preventiva a deputatilor PSD Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, urmariti penal in dosarul in care zeci de mii de hectare de padure au fost retrocedate ilegal.

DNA cere aviz pentru arestarea lui Hrebenciuc si Ioan Adam (Video)

E oficial - Ilie Sarbu si Ioan Adam, urmariti penal alaturi de Hrebenciuc

In cazul celor doi exista suspiciuni de fapte de coruptie legate de atribuirea unor mari suprafete de teren forestier, se arata intr-un comunicat al DNA.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#vot Parlament Hrebenciuc Adam, #Hrebenciuc arestare DNA retrocedarii , #DNA