Mafia retrocedarilor: De ce ii vrea DNA arestati pe Hrebenciuc si Adam

Duminica, 19 Octombrie 2014, ora 14:20
5748 citiri
Mafia retrocedarilor: De ce ii vrea DNA arestati pe Hrebenciuc si Adam
Foto: Arhiva

Procurorii anticoruptie au precizat, in referatele pe care DNA le-a trimis la Parlament pentru incuviintarea arestarii deputatilor PSD Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, ca masura este direct proportionala cu gravitatea faptelor comise de acesti politicieni.

De asemenea, autoritatile sustin ca faptele celor doi reprezinta o amenintare la democratie si ca sunt capabili sa influenteze martorii, informeaza B1 Tv.

Mai mult, ei au perseverat in infractiuni, potrivit procurorilor.

Cei doi politicieni sunt pusi sub urmarire penala in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri. DNA sustine ca acestia au constituit un grup infractional care a prejudiciat statul cu 300 de milioane de euro.

Mafia retrocedarilor: Cum va vota ACL in cazurile Hrebenciuc si Adam

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat calendarul care urmeaza sa fie respectat in cazul cererii DNA de ridicare a imunitatii deputatilor PSD Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, urmariti penal in dosarul retrocedarilor.

Zgonea a precizat ca dosarul in care DNA a cerut incuviintarea arestarii preventive a celor doi deputati va ajunge la Comisia juridica a Camerei, care are trei zile la dispozitie sa analizeze cazul si sa se pronunte printr-un raport.

"Respectam procedurile care sunt stabilite prin Regulament si obligatiile pe care le avem in lege, de indata am convocat Biroul Permanent ca si la domnul deputat Dinita (cercetat de DNA in dosarul presedintelui CJ Brasov, Aristotel Cancescu - n.red.) si ca de obicei, in ultima perioada v-ati obisnuit. L-am rugat pe domnul secretar general sa-i informeze pe cei doi parlamentari ca incepand de la 12.20 pot consulta dosarul la Comisia juridica, asa cum a facut si domnul deputat Dinita", a declarat Zgonea sambata.

Stenograme in dosarul retrocedarilor - Hrebenciuc: Sa-l calce pe cap Ilie Sarbu pe directorul Romsilva?

Dupa ce membrii comisiei vor formula un aviz favorabil sau unul negativ, respectiv miercuri, Camera Deputatilor trebuie sa puna pe ordinea de zi ridicarea imunitatii lui Hrebenciuc si Adam in termen de cinci zile, a mai explicat Valeriu Zgonea.

Liderul deputatilor a precizat ca saptamana urmatoare va avea loc, probabil, un vot in plen, dar ca raportul Comisiei juridice ar putea intarzia, in cazul in care deputatii juristi vor cere informatii suplimentare in legatura cu cererea procurorilor anticoruptie, dupa consultarea dosarului.

Mafia retrocedarilor: Prejudiciu de 300 de mil. de euro, Romsilva spune ca nu a pierdut nimic

Vineri, procurorii DNA au cerut aviz pentru arestarea preventiva a deputatilor PSD Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, urmariti penal in dosarul in care zeci de mii de hectare de padure au fost retrocedate ilegal.

In acelasi dosar este cercetat si senatorul Ilie Sarbu, socrul premierului Victor Ponta, candidatul aliantei PSD-PC-UNPR la prezidentiale.

Mafia retrocedarilor: E oficial - Ilie Sarbu si Ioan Adam, urmariti penal alaturi de Hrebenciuc

Citește și:
Guvernul modifică "ordonanța trenuleț". Pensiile sub 3.000 de lei ale militarilor vor fi indexate suplimentar SURSE
Guvernul modifică "ordonanța trenuleț". Pensiile sub 3.000 de lei ale militarilor vor fi indexate suplimentar SURSE
Ordonanţa trenuleţ urmează a fi modificată, iar printre schimbări se află majorarea cu 7,4% a pensiilor sub 3.000 de lei ale militarilor, în afară de indexarea cu 5,1%, conform legii, au...
Ministrul Turismului îi îndeamnă pe români să nu mai meargă la schi în Austria. Mesajul subtil transmis în contextul Schengen
Ministrul Turismului îi îndeamnă pe români să nu mai meargă la schi în Austria. Mesajul subtil transmis în contextul Schengen
Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a declarat că aproximativ 370.000 de români merg anual la schi în Austria, însă a subliniat că există alte destinații europene cu condiții chiar mai...