Mafia retrocedarilor: DNA cere aviz pentru arestarea lui Hrebenciuc si Ioan Adam (Video)

Vineri, 17 Octombrie 2014, ora 14:07
16253 citiri
Mafia retrocedarilor: DNA cere aviz pentru arestarea lui Hrebenciuc si Ioan Adam (Video)

Procurorii DNA cer aviz pentru arestarea preventiva a deputatilor PSD Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, urmariti penal in dosarul in care zeci de mii de hectare de padure au fost retrocedate ilegal.

In cazul celor doi exista suspiciuni de fapte de coruptie legate de atribuirea unor mari suprafete de teren forestier, se arata intr-un comunicat al DNA.

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a transmis procurorului general al Romaniei cererea si referatul intocmit de procurorii anticoruptie.

Tiberiu Nitu urmeaza sa sesizeze ministrul Justitiei, pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a celor doi deputati.

Mafia retrocedarilor: E oficial - Ilie Sarbu si Ioan Adam, urmariti penal alaturi de Hrebenciuc

Ioan Adam este urmarit penal pentru savarsirea infractiunilor de instigare la abuz in serviciu, constituire a unui grup infractional organizat si trei infractiuni de cumparare de influenta.

Viorel Hrebenciuc este acuzat de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la folosire a influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, mentioneaza procurorii.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, si directorul Romsilva, Adam Craciunescu, sunt si ei urmariti penal in acest dosar, alaturi de Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam.

Totodata, patru persoane au fost retinute joi de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Brasov, in dosarul retrocedarilor ilegale, pe baza unor suspiciuni de coruptie legate de atribuirea unor suprafete de teren forestier.

Cei patru sunt Iacob Sorin Ion, Bengescu Dan Costin, Kadas Iosif si Poenaru Jenica, oameni de afaceri si "persoane care au influenta sau au lasat sa se creada ca au influenta", arata un comunicat DNA remis Ziare.com.

Dan Costin Bengescu si Iosif Kadas au fost arestati preventiv vineri dimineata, in timp ce pentru Poenaru Jenica si Iacob Sorin Ion s-a dispus masura arestarii la domiciliu.

#retrocedari ilegale arestare Hrebenciuc, #Ioan Adam retrocedari ilegale DNA, #mafia paduri retrocedari , #DNA