Mafia retrocedarilor: Sedinta de urgenta in Parlamentul pentru Hrebenciuc si Adam - isi pierd imunitatea?

Vineri, 17 Octombrie 2014, ora 20:32
4900 citiri
Mafia retrocedarilor: Sedinta de urgenta in Parlamentul pentru Hrebenciuc si Adam - isi pierd imunitatea?

Parlamentul se reuneste, sambata la pranz, in sedinta extraordinara la mijlocul campaniei pentru prezidentiale, pentru a discuta cererea DNA privind ridicarea imunitatii deputatilor PSD Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, implicati in dosarul retrocedarilor ilegale.

Astfel, deputatii, care sunt in vacanta in perioada campaniei electorale pentru alegerea presedintelui, au decis intrunirea Biroului Permanent al Camerei, urmand sa se ia in discutie ridicarea imunitatii celor doi social-democrati.

Mafia retrocedarilor: E oficial - Ilie Sarbu si Ioan Adam, urmariti penal alaturi de Hrebenciuc

Mafia retrocedarilor: DNA cere aviz pentru arestarea lui Hrebenciuc si Ioan Adam (Video)

Vineri, procurorii DNA au cerut aviz pentru arestarea preventiva a deputatilor PSD Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, urmariti penal in dosarul in care zeci de mii de hectare de padure au fost retrocedate ilegal.

In cazul celor doi exista suspiciuni de fapte de coruptie legate de atribuirea unor mari suprafete de teren forestier, se arata intr-un comunicat al DNA.

Mafia retrocedarilor: Hrebenciuc, urmarit penal. Sarbu si Ioan Adam, implicati in dosar

Viorel Hrebenciuc este acuzat de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la folosire a influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, mentioneaza procurorii.

La randul sau, Ioan Adam este urmarit penal pentru savarsirea infractiunilor de instigare la abuz in serviciu, constituire a unui grup infractional organizat si trei infractiuni de cumparare de influenta.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, si directorul Romsilva, Adam Craciunescu, sunt si ei urmariti penal in acest dosar, alaturi de cei doi deputati PSD.

Mafia retrocedarilor: Primele arestari preventive in dosar (Video)

Totodata, patru persoane au fost retinute joi de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Brasov, in dosarul retrocedarilor ilegale, pe baza unor suspiciuni de coruptie legate de atribuirea unor suprafete de teren forestier.

Cei patru sunt Iacob Sorin Ion, Bengescu Dan Costin, Kadas Iosif si Poenaru Jenica, oameni de afaceri si "persoane care au influenta sau au lasat sa se creada ca au influenta".

Mafia retrocedarilor Reactia ministrului Mediului dupa ce s-a vehiculat ca e implicat in dosar

Intre timp, numele ministrului Mediului, Attila Korodi, a fost mentionat in dosarul DNA, inculpatii din acest dosar sustinand ca vor lua legatura cu ministrul Mediului pentru ca acesta sa intervina pe langa Adam Craciunescu, directorul Romsilva.

Mafia retrocedarilor: Judecatorii Ordog si Uta, cercetati sub control judiciar

Nu in ultimul rand, judecatorii Lorand Andras Ordog si Gabriel Uta, de la Tribunalul Covasna, vor fi cercetati sub control judiciar in acest dosar, in cazul lor instanta respingand propunerea de arestare din partea procurorilor DNA.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#ridicare imunitate Hrebenciuc, #ridicare imunitate Ioan Adam, #Viorel Hrebenciuc urmarit penal, #Hrebenciuc dosar retrocedari, #DNA dosarul retrocedarilor , #DNA