Mafia retrocedarilor: Viorel Hrebenciuc nu scapa de arest (Video)

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 11:17
3423 citiri
Mafia retrocedarilor: Viorel Hrebenciuc nu scapa de arest (Video)

Viorel Hrebenciuc, trimis in judecata in dosarul retrocedarilor ilegale, ramane in arest preventiv, in timp ce Ioan Adam a fost plasat in arest la domiciliu, au decis luni magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Dosarul a fost finalizat de DNA si inregistrat la Inalta Curte joia trecuta, iar judecatorii au analizat vineri legalitatea masurilor preventive luate in cazul fiecarul suspect.

Magistartii au ramas in pronuntare inca de vineri, iar luni au decis ca Viorel Hrebenciuc va sa ramane in arestul IPJ Brasov, iar Ioan Adam sa fie arestat la domiciliu.

Procurorii DNA i-au trimis in judecata, joia trecuta, pe Viorel Hrebenciuc si pe fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, precum si pe Tudor Chiariu si Ioan Adam, dosarul fiind inregistrat la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Mafia retrocedarilor: Viorel Hrebenciuc si-a recunoscut partial faptele - referat DNA

Alaturi de acestia, DNA a mai trimis in judecata inca 13 persoane, iar partile civile din dosar sunt statul roman, prin intermediul Ministerul Finantelor, si persoana fizica Alina Suciu.

Trimiterea in judecata a deputatului PNL Tudor Chiuariu, a fostului parlamentar PSD Viorel Hrebenciuc si a deputatului PSD Ioan Adam vine dupa ce DNA a extins urmarirea penala impotriva celui dintai, in dosarul retrocedarilor de paduri.

Hrebenciuc, surprins de implicarea lui Chiuariu in retrocedari. Adam, impresionat de onorariul lui

Totodata, Viorel Hrebenciuc si-a recunoscut partial faptele de care este acuzat, in urma cu o saptamana, cand procurorii DNA se pregateau sa finalizeze dosarul retrocedarilor si sa il trimita in instanta. In acelasi timp, anchetatorii au cerut prelungirea cu 15 zile a masurilor preventive luate in cazul suspectilor.

Mafia retrocedarilor: Viorel Hrebenciuc si-a recunoscut partial faptele - referat DNA (Video)

Mafia retrocedarilor ilegale Stenograme DNA: Hrebenciuc era "Spitalul", dosarele - "placinte", iar aranjamentele - "internari"

Hrebenciuc, Chiuariu si Ioan Adam sunt acuzati ca au intervenit pe langa mai multi judecatori, pentru a da decizii ilegale in favoarea lui Paltin Sturdza. Grupul infractional ar fi fost constituit in aprilie 2013, de catre Hrebenciuc, Adam, Sturdza si omul de afaceri Dan Costin Bengescu, care foloseau off-shore-uri pentru a disimula provenienta banilor.

Intrucat Sturdza a intrat in posesia celor peste 43.000 de hectare de padure, Romsilva a fost pagubita cu aproximativ 304 milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Viorel Hrebenciuc arestat, #Viorel Hrebenciuc arest preventiv, #Viorel Hrebenciuc retrocedari ilegale , #DNA