Mafia retrocedarilor: Viorel Hrebenciuc si-a recunoscut partial faptele - referat DNA (Video)

Duminica, 18 Ianuarie 2015, ora 15:24
7658 citiri
Mafia retrocedarilor: Viorel Hrebenciuc si-a recunoscut partial faptele - referat DNA (Video)
Foto: Arhiva/Radioresita.ro

Viorel Hrebenciuc si-a recunoscut partial faptele de care este acuzat, arata procurorii DNA, care se pregatesc sa finalizeze dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri si sa il trimita in instanta, dupa ce au cerut prelungirea cu 15 zile a masurilor preventive luate in cazul inculpatilor din dosar.

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc si-a recunoscut doar partial faptele de coruptie de care este acuzat de procurorii DNA Brasov, in dosarul privind retrocedarea ilegala, in favoarea lui Gheorghe Paltin Sturdza, a peste 43.000 de hectare de padure, se arata in ultimul referat cu propunerea de prelungire a masurilor preventive luate fata de persoanele inculpate in acest caz, document obtinut de Mediafax.

Mafia retrocedarilor: Cum tragea sforile Hrebenciuc

In documentul citat, anchetatorii arata ca, "fiind audiati, inculpatii Hrebenciuc Viorel, Hrebenciuc Andrei, Adam Ioan, Bengescu Dan Costin au recunoscut in parte savarsirea infractiunilor de care sunt acuzati".

Mafia retrocedarilor ilegale Stenograme DNA: Hrebenciuc era "Spitalul", dosarele - "placinte", iar aranjamentele - "internari"

"Paltin Gheorghe Sturdza nu a recunoscut savarsirea vreunei infractiuni. Adam Ioan a formulat denunt in prezenta cauza, prin care a aratat ca i-a oferit mita judecatorului Ordog Lorand Andras pentru obtinerea deciziei 231/2012 a Tribunalului Covasna. Kadas Iosif, Poenaru Janica si Iacob Sorin Ioan nu au recunoscut comiterea faptelor de care sunt acuzati", au scris procurorii DNA in referatul citat.

Viorel Hrebenciuc a fost arestat preventiv

Anchetatorii au mai aratat ca, de la data solicitarii ultimelor prelungiri sau de la data luarii masurii arestului preventiv fata de judecatorul Andras Lorand Ordog, s-au analizat si exploatat mediile de stocare a datelor informatice, au fost audiati mai multi martori si inculpati, s-au transcris convorbiri telefonice si ambientale ridicate de la Gheorghe Paltin Sturdza, cu ocazia perchezitiei domiciliare din 15 octombrie 2014.

DNA, despre relatia Adam-Hrebenciuc: Mai degraba una de tip cumparator-traficant de influenta

De asemenea, inculpatii au fost fie confruntati, fie pusi sa reconstituie unele etape din parcursul infractional, iar in dosar s-a dispus extinderea urmaririi penale pentru senatorul Tudor Chiuariu.

Hrebenciuc, lui Adam: L-am sfatuit pe Nastase sa-si ia un om de afaceri si sa faca deal-uri

Procurorii au instituit sechestrul asigurator pe bunurile mobile si imobile ale celor cercetati in dosar si au cerut declasificarea MSN (MicroSoft Network - n.red.) in cazul unora dintre inculpati.

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu laudă constructorii români: "Firmele noastre îşi asumă curajos investiţiile şi le finalizează impecabil"
Ciolacu laudă constructorii români: "Firmele noastre îşi asumă curajos investiţiile şi le finalizează impecabil"
Premierul Marcel Ciolacu a lăudat firmele de construcție din România, în cadrul unui eveniment dedicat acestora. „Aţi doborât un mit, acela că firmele româneşti nu sunt capabile să...
Traian Băsescu s-a întâlnit cu Maia Sandu, la Chișinău: ”S-ar putea ca viitorul președinte al României să fie un președinte al Unirii” FOTO
Traian Băsescu s-a întâlnit cu Maia Sandu, la Chișinău: ”S-ar putea ca viitorul președinte al României să fie un președinte al Unirii” FOTO
Fostul președinte Traian Băsescu s-a întâlnit pe 28 mai, la Chișinău, cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Ulterior, a fost invitat la o emisiune a postului public de televiziune...
#Hrebenciuc recunoaste partial vina, #Hrebenciuc recunoaste vina mafia retrocedarilor, #Hrebenciuc mafia retrocedarilor , #DNA