Hrebenciuc poate fi arestat. Camera Deputatilor a luat act de demisia lui - Mingea e in curtea DNA

Luni, 27 Octombrie 2014, ora 15:45
5626 citiri
Hrebenciuc poate fi arestat. Camera Deputatilor a luat act de demisia lui - Mingea e in curtea DNA
Foto: B1TV

Camera Deputatilor a luat act, luni, de demisia deputatului PSD Viorel Hrebenciuc si a decis vacantarea locurilor ocupate de el si de deputatul PDL Stefan Bucur Stoica, declarat incompatibil de Inalta Curte de Casatie si Justitie inca de anul trecut.

Au fost inregistrati ca prezenti 243 de deputati, in conditiile in care pentru a exista cvorum de sedinta era nevoie de prezenta a 203 alesi.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a citit cele doua proiecte de hotarare prin care se decide ca Parlamentul ia act de vacantarea locurilor de deputat ocupate de Hrebenciuc si Stoica.

Stefan Bucur Stoica a declarat de la tribuna Parlamentului ca hotararea prin care se decide vacantarea locului sau nu are temei juridic, pentru ca el ar fi fost incompatibil inainte de a fi ales deputat, cand ocupa alta functie.

Viorel Hrebenciuc nu a fost prezent in sala de plen.

ACL a organizat un protest inedit, afisand mai multe foi pe care scria "Ponta, cand il gratiezi pe Voiculescu?".

In acest moment, DNA poate continua urmarirea penala a lui Viorel Hrebenciuc, iar procurorii ar putea cere instantei chiar arestarea lui preventiva.

Premierul Victor Ponta a aratat ca, procedural, presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, este cel care care va instiinta inclusiv DNA de faptul ca Hrebenciuc nu mai are calitatea de deputat.

Demisia intra efectiv in vigoare odata cu publicarea in Monitorul Oficial a anuntului privind vacantarea postului respectiv.

Viorel Hrebenciuc, la un pas de arestare

Viorel Hrebenciuc a anuntat, martea trecuta, ca renunta la imunitatea de parlamentar, dupa ce DNA a cerut avizul Camerei pentru arestarea sa, intr-un dosar privind retrocedari ilegale de terenuri.

In data de 17 octombrie, procurorii anticoruptie au cerut Camerei Deputatilor sa isi dea avizul pentru arestarea preventiva a deputatilor PSD Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam. Cei doi sunt urmariti penal intr-un dosar in care zeci de mii de hectare de padure au fost retrocedate ilegal.

Viorel Hrebenciuc este acuzat de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la folosire a influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, mentioneaza procurorii.

Ulterior, in data de 20 octombrie, numele liderului PSD a mai aparut intr-un alt dosar DNA, in care este acuzat de trafic de influenta. Procurorii afirma ca Viorel Hrbenciuc i-a promis colegului sau de partid Dan Sova ca il va impune ca presedinte al PSD. In schimb, Sova trebuia sa intervina pe langa ministrul Justitiei, ca sa initieze un proiect de lege legat de amnistie si gratiere. Hrebenciuc ar fi urmat sa beneficieze direct de aceasta lege, care ii dezincrimina faptele din dosarul retrocedarilor abuzive.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum au furat partidele startul campaniei. Bucureștiul, împânzit cu afișe și bannere gigantice cu candidați FOTO
Cum au furat partidele startul campaniei. Bucureștiul, împânzit cu afișe și bannere gigantice cu candidați FOTO
Deși au mai rămas mai bine de trei săptămâni până la startul oficial al campaniei electorale, partidele au furat deja startul campaniei cu afișe gigantice în principalele intersecții și...
Ciprian Ciucu nu-l susține pe Piedone la Capitală: ”Avem niște așteptări în ceea ce privește anvergura intelectuală, moralitatea”
Ciprian Ciucu nu-l susține pe Piedone la Capitală: ”Avem niște așteptări în ceea ce privește anvergura intelectuală, moralitatea”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, nu crede în varianta Cristian Popescu Piedone. Edilul a anunțat clar că nu va susține candidatura acesstuia la Primăria Capitalei. Primarul Sectorului...
#loc deputat vacantat Hrebenciuc, #Hrebenciuc demisie Parlament, #Stefan Stoica vacantat mandat deputat , #DNA
Comentarii