Viorel Hrebenciuc a fost arestat preventiv

Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 08:18
13267 citiri
Viorel Hrebenciuc a fost arestat preventiv
Foto: Arhiva (Jurnalul National)

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a fost arestat preventiv, miercuri dimineata, pentru 30 de zile.

Decizia a fost luata de un complet de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) si este executorie, dar poate fi contestata cu recurs.

Sedinta a fost una secreta, la ea participand doar avocatii si partile implicate.

Urmeaza ca Hrebenciuc sa fie dus in arestul Politiei.

Viorel Hrebenciuc a fost retinut pentru 24 de ore marti dupa-amiaza, de catre procurorii DNA Brasov, intr-un dosar conexat din cel al retrocedarilor ilegale si cel in care este acuzat de trafic de influenta exercitat asupra lui Dan Sova.

Conform comunicatului DNA, acuzatiile ce i se aduc sunt de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta, instigare la folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, spalare de bani, cumparare de influenta, precum si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Mafia retrocedarilor: Viorel Hrebenciuc a fost retinut

DNA, despre retinerea lui Hrebenciuc: Este proportionala cu gravitatea acuzatiei adusa

Hrebenciuc a fost incatusat la DNA Brasov si transportat la Bucuresti cu duba, fiind escortat de politisti si procurori.

Fostul vicepresedinte al Camerei Deputatilor a fost retinut pentru ca "a perseverat in activitatea infractionala" chiar si dupa ce i s-au adus la cunostinta acuzatiile in primul dosar, spun procurorii DNA.

Viorel Hrebenciuc este acuzat ca impreuna cu deputatul PSD Ioan Adam, a carui sotie este judecator, ar fi pus la cale retrocedarea ilegala a unor terenuri catre persoane care nu aveau dreptul. De asemenea, el ar fi facut presiuni asupra conducerii Romsilva ca anumite hotarari judecatoresti sa nu fie puse in aplicare, prin intermediul senatorului PSD Ilie Sarbu, socrul premierului Victor Ponta, si el urmarit penal in acest dosar.

Totodata, Hrebenciuc i-a cerut senatorului PSD Dan Sova sa il convinga pe ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc (PSD), sa modifice legea care incrimina un lider de partid pentru anumite infractiuni si sa promoveze legea Amnistiei si Gratierii, pentru a fi exonerat de raspundere. La schimb, Hrebenciuc i-a promis lui Sova ca ii va oferi intreaga sustinere pentru a ajunge presedinte PSD dupa ce Victor Ponta va ajunge presedinte al Romaniei, ca rezultat al alegerilor din 16 noiembrie.

Si fiul lui Hrebenciuc, Andrei, a fost arestat preventiv in aceeasi cauza, el fiind acuzat ca prin intermediul unor firme din Romania sau off-shore-uri din Cipru ar fi intermediat cumpararea unor terenuri, urmand ca diferenta de bani sa fie impartita intre mai multi.

Contestatia depusa de Andrei Hrebenciuc la masura arestarii preventive va fi judecata, miercuri, de un complet de la instanta suprema.

Citește și:
Oficial al Guvernului despre reacția OMW Petrom privind taxa de solidaritate: ”Legislaţia va fi respectată, indiferent despre ce entitate discutăm”
Oficial al Guvernului despre reacția OMW Petrom privind taxa de solidaritate: ”Legislaţia va fi respectată, indiferent despre ce entitate discutăm”
Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a precizat că nu poate comenta punctul de vedere al companiei private OMV Petrom referitor la faptul că nu va plăti taxa de solidaritate,...
Cum este pregătită România pentru cutremur: ”Fiecare judeţ deţine două containere cu echipamente şi echipaje de câte 25 de persoane”
Cum este pregătită România pentru cutremur: ”Fiecare judeţ deţine două containere cu echipamente şi echipaje de câte 25 de persoane”
Ministrul de Interne, Lucian Bode a declarat miercuri, 8 februarie, că țara noastră este mai pregătită pentru a face faţă unor situaţii de urgenţă majore, cum este cazul cutremurelor....