Viorel Hrebenciuc, in fata judecatorului. Fiul sau a aflat ca i s-a deschis dosar in Lichtenstein

Miercuri, 16 Septembrie 2015, ora 16:43
5388 citiri
Viorel Hrebenciuc, in fata judecatorului. Fiul sau a aflat ca i s-a deschis dosar in Lichtenstein
Foto: Antena3 (Arhiva)

Andrei Hrebenciuc, fiul fostului deputat Viorel Hrebenciuc, este cercetat penal in Lichtenstein, urmand ca el sa fie audiat in cadrul unei comisii rogatorii.

Informatia a fost data publicitatii, miercuri, in cadrul procesului de la Inalta Curte de Casatie si Justitie in care Andrei si Viorel Hrebenciuc sunt judecati in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri.

Autoritatile din Lichtenstein au formulat o cerere de comisie rogatorie, pentru a primi informatii de la autoritatile din Romania in legatura cu un dosar penal pe care l-au deschis pe numele lui Andrei Hrebenciuc.

Cererea de comisie rogatorie a fost adresata Curtii Supreme, insa aceasta instanta a decis ca nu are competenta in acest caz, astfel incat solicitarea a fost trimisa la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

"Suntem surprinsi de aceasta cerere. Andrei Hrebenciuc nu stie sa fie cercetat in Lichtenstein", a declarat in sala de judecata avocatul lui Andrei Hrebenciuc.

Mafia retrocedarilor: Andrei Hrebenciuc si-a recunoscut partial faptele

Viorel Hrebenciuc, printre romanii care si-au ascuns banii in Elvetia

Rechizitoriul DNA in dosarul "Mafia retrocedarilor"

Tot miercuri, in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri a fost citit rechizitoriul intocmit de DNA, urmand ca la urmatorul termen, din 12 octombrie, sa se inceapa judecarea pe fond a dosarului.

De asemenea, la dosar au fost depuse de catre DNA mai multe CD-uri cu interceptari.

Viorel Hrebenciuc a declarat in instanta ca doreste un nou termen pentru a se decide daca va cere sa fie judecat prin procedura simplificata, insa numai dupa ce va asculta interceptarile respective.

Si Andrei Hrebenciuc a spus ca se gandeste daca va cere judecarea prin procedura simplificata.

Viorel Hrebenciuc a fost trimis in judecata in ianuarie 2015 pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta si spalare a banilor.

In acelasi dosar, fostul deputat Ioan Adam este acuzat de instigare la abuz in serviciu, constituirea unui grup infractional organizat, cumparare de influenta (3 infractiuni), iar fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu este judecat pentru constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta si spalarea banilor.

De asemenea, au fost trimisi in judecata Lorand Andras Ordog, judecator in cadrul Tribunalului Covasna, Paltin Gheorghe Sturdza (beneficiarul retrocedarii), Iosif Kadas, Constantin Bengescu, Andrei Hrebenciuc, Sorin Ion Iacob, Janica Poenaru, Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Calugar, Ioan Matasel, Gabriela Rodica Zaharia, Anca Roxana Adam (sotia deputatului Ioan Adam, judecatoare la Tribunalul Brasov), Iulian Durlan (primar al comunei Caiuti, judetul Bacau), Adam Craciunescu (directorul general Romsilva).

Acuzatiile se refera la retrocedarea ilegala a 43.227 de hectare de teren forestier in judetul Bacau in favoarea lui Paltin Sturdza si in defavoarea Romsilva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Andrei Hrebenciuc dosar Lichtenstein, #Hrebenciuc aparare instanta, #Hrebenciuc retrocedari ilegale , #DNA