Viorel Hrebenciuc, la un pas de arestare

Luni, 27 Octombrie 2014, ora 10:34
3643 citiri
Viorel Hrebenciuc, la un pas de arestare

Deputatii sunt asteptati luni dupa-amiaza, la sedinta de plen a Camerei Deputatilor, sedinta in care va fi anuntata oficial demisia lui Viorel Hrebenciuc.

Liderul PSD a spus, martea trecuta, ca renunta la imunitatea de parlamentar. Nu este insa suficient ca deputatul sa isi depuna demisia, in scris. Sunt necesari mai multi pasi procedurali.

Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlament

Presedintele Camerei, in sedinta publica, il intreaba pe deputatul respectiv daca staruie in demisie, iar daca raspunde afirmativ sau nu se prezinta in Camera pentru a raspunde, cu toate ca a fost instiintat, presedintele declara locul vacant, prevede Regulamentul Camerei.

Demisia intra efectiv in vigoare o data cu publicarea in Monitorul Oficial a anuntului privind vacantarea postului respectiv.

Liderul PSD a anuntat, martea trecuta, ca renunta la imunitatea de parlamentar, dupa ce DNA a cerut avizul Camerei pentru inceperea urmaririi penale impotriva sa, intr-un dosar privind retrocedari ilegale de terenuri.

Motiunea simpla privind romanii de pretutindeni, luni in plenul Camerei Deputatilor

"Este perfect adevarat, am decis sa demisionez. Vreau sa-mi pastrez demnitatea, asa cum am avut-o toata viata. Un lucru va spun, ca nu ma razgandesc. Ma pun la dispozitia procurorilor", a explicat Viorel Hrebenciuc, saptamana trecuta.

DNA are mai multe dosare pe numele lui Hrebenciuc

In data de 17 octombrie, procurorii anticoruptie au cerut Camerei Deputatilor sa isi dea avizul pentru ridicarea imunitatii in cazul deputatilor PSD Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam. Cei doi sunt urmariti penal intr-un dosar in care zeci de mii de hectare de padure au fost retrocedate ilegal.

Viorel Hrebenciuc este acuzat de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la folosire a influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, mentioneaza procurorii.

Hrebenciuc, un nou dosar - presiuni pentru amnistie, informatii obtinute ilegal de la DNA

Ulterior, in data de 20 octombrie, numele liderului PSD a mai aparut intr-un alt dosar DNA, in care este acuzat de trafic de influenta. Procurorii afirma ca Viorel Hrbenciuc i-a promis colegului sau de partid Dan Sova ca il va impune ca presedinte al PSD. In schimb, Sova trebuia sa intervina pe langa ministrul Justitiei, ca sa initieze un proiect de lege legat de amnizie si gratiere. Hrebenciuc ar fi urmat sa beneficieze direct de aceasta lege, care ii dezincrimina faptele din dosarul retrocedarilor abuzive.

Citeste si:
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat marți, 25 ianuarie, că are ca obiectiv alocarea unui miliard de euro până în anul 2024 pentru programul prin care populaţia poate cumpăra, cu...
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat marți, 25 ianuarie, că PSD va cere în coaliție renegocierea cu Comisia Europeană a plafonului de cheltuieli pentru pensii din PNRR. În prezent,...