Viorel Hrebenciuc, pus sub acuzare pentru marturie mincinoasa (Surse)

Joi, 07 Aprilie 2016, ora 10:11
4049 citiri
Viorel Hrebenciuc, pus sub acuzare pentru marturie mincinoasa (Surse)
Foto: Arhiva Ziare.com

Viorel Hrebenciuc a fost, joi, la Parchetul Judecatoriei Sector 1, surse judiciare spunand ca procurorii l-au anuntat ca a fost pus sub acuzare pentru marturie mincinoasa, intr-un dosar deschis in urma unei plangeri facute de Ioan Niculae, in care omul de afaceri a reclamat ca fostul deputat ar fi facut declaratii false in dosarul "Mita la PSD" privind finantarea campaniei prezidentiale din 2009 a lui Mircea Geoana.

Viorel Hrebenciuc nu a facut nicio declaratie referitoare la dosarul in care a fost citat, la plecarea de la Parchetul Judecatoriei Sector 1 el spunand doar: "Ne mai vedem".

Potrivit unor surse judiciare citate de News.ro, fostul deputat PSD a fost citat sa se prezinte la Parchetul Judecatoriei Sector 1 pentru a i se aduce la cunostinta ca a fost pus sub invinuire pentru marturie mincinoasa.

Viorel Hrebenciuc, audiat la Parchet, dupa ce Ioan Niculae l-a acuzat de marturie mincinoasa

Dosarul a fost deschis dupa ce Ioan Niculae a depus o plangere in care il acuza pe Hrebenciuc de presiuni in 2009 pentru finantarea ilegala a campaniei prezidentiale a lui Mircea Geoana si de faptul ca fostul deputat a facut declaratii false cand a fost audiat ca martor in dosarul "Mita la PSD".

Ioan Niculae executa din aprilie 2015 pedeapsa de doi ani si sase luni de inchisoare primita in dosarul "Mita la PSD". Viorel Hrebenciuc a fost martor in dosarul in care Niculae a fost gasit vinovat ca a finantat ilegal campania prezidentiala din 2009 a lui Mircea Geoana.

Mita la PSD: Bunea Stancu si Ioan Niculae, condamnati la inchisoare cu executare (Video)

Bani cu sacosa

Conform surselor citate, Niculae arata in plangerea depusa la Parchetul Judecatoriei Sector 1 ca i-a platit lui Hrebenciuc peste 300.000 de lei, bani pe care i-ar fi dus atunci cu sacosa.

Ioan Niculae este cercetat si in dosarul "Romgaz-Interagro", deschis la DIICOT, in care este urmarit penal pentru instigare la abuz in serviciu, sustragere de sub sechestru si spalare de bani.

In dosarul "Mita la PSD", la unul din termenele de judecata, din 2015, cand a fost audiat ca martor, Viorel Hrebenciuc a spus ca de finantarea campaniei prezidentiala din 2009 s-au ocupat Mircea Geoana si apropiati ai acestuia, dar si el, in calitate de sef de campanie, "domnul Barac si alti membri cu functii de conducere in partid".

Hrebenciuc il acuza pe Geoana ca stia de unde vin banii in campania prezidentiala - cum raspunde senatorul

Hrebenciuc spunea ca, trimis de Mircea Geoana, a mers la Ioan Niculae sa il roage sa contribuie la campania electorala. "Domnul Niculae a fost de acord cu acest lucru. A discutat un reprezentant al lui cu domnul Teodorescu, reprezentantul Insomar. Nu cunosc ce au discutat, ulterior am aflat ca la Interagro si Insomar s-a efectuat un studiu privind situatia constructiilor din Romania, in realitate studiul fiind pentru sondajele de opinie vizandu-l pe candidatul Geoana", spunea atunci Hrebenciuc.

La randul sau, Ioan Niculae a spus, la ultimul termen de judecata, ca s-a intalnit cu Viorel Hrebenciuc, au discutat aproximativ 15 minute, timp in care l-a intrebat daca ar fi de acord sa sponsorizeze campania electorala a lui Geoana. Niculae a precizat ca i-a spus lui Hrebenciuc ca, in principiu, ar fi de acord, cu conditia sa fie un contract de sponsorizare si totul sa fie platit prin banca.

"Nu s-a pus problema sa-mi ofere ceva pentru acest lucru, iar la finalul discutiei a ramas ca ma va cauta in viitor, dar nu m-a mai cautat niciodata", arata atunci Niculae, in declaratia data in fata instantei.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Viorel Hrebenciuc pus acuzare, #Viorel Hrebenciuc marturie mincinoasa , #DNA