Hrebenciuc despre acuzatia ca nu il vrea pe Iohannis: O legenda

Luni, 09 Noiembrie 2009, ora 15:06
1891 citiri
Hrebenciuc despre acuzatia ca nu il vrea pe Iohannis: O legenda

Pesedistul Viorel Hrebenciuc a declarat luni ca presedintele PNL, Crin Antonescu, "arunca" o legenda "din lipsa de inspiratie" atunci cand sustine ca el si Marian Vanghelie nu-l vor lasa pe Mircea Geoana, daca va deveni presedinte, sa-l desemneze premier pe Klaus Iohannis.

"Asta este o legenda pe care o arunca domnul Crin Antonescu din lipsa de inspiratie", a declarat Hrebenciuc, fara sa faca alte comentarii.

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat duminica, la Baia Mare, ca in opinia sa, daca liderul PSD Mircea Geoana ar ajunge la Cotroceni, nu l-ar desemna premier pe Klaus Iohannis, deoarece nu l-ar lasa Marian Vanghelie sau Viorel Hrebenciuc, PSD fiind un partid care nu poate sta departe de guvernare.

Intrebat cat de real este sprijinul PSD pentru Klaus Iohannis, Antonescu a raspuns ca, in opinia sa, Marian Vanghelie si Viorel Hrebenciuc "nu-i vor da voie" sa-l nominalizeze pe acesta premier.

"PNL a facut un angajament foarte clar, PSD n-are nicio obligatie in acest sens. A sustinut Klaus Iohannis pe o varianta pana la 6 decembrie, mai departe nu s-a angajat, este dreptul acestui partid. Si daca ma intrebati pe mine, este evident ca in cazul in care Mircea Geoana ar castiga presedintia Romaniei, nu poate fi vorba despre Iohannis prim-ministru, pentru ca acolo este un partid cu grupuri extrem de puternice, cu oameni care nu pot sta departe de guvernare - de aceea s-au aruncat in bratele lui Traian Basescu in 2009", a afirmat Antonescu, la conferinta de presa tinuta la Baia Mare.

Pe de alta parte, intr-o emisiune TV, Mircea Geoana, si-a exprimat optiunea pentru o coalitie cu PNL, in eventualitetea ca el castiga Presedintia, exprimandu-si speranta ca cele doua partide vor da un semnal in acest sens dupa primul tur al prezidentialelor.

Referitor la o eventuala propunere a lui Iohannis premier, Geoana a declarat: "Eu am fost foarte onest cu dl Iohannis si i-am spus: "nu va putem garanta ca aceasta majoritate va putea sa va garanteze si un post de prim-ministru si dupa alegeri".

"Daca in negocierile PSD-PNL veti ajunge la concluzia ca domnul Iohannis este cea mai buna formula atunci eu cu mare dragoste vin catre formula propusa. Daca vine PNL cu alta propunere atunci ne uitam cu interes la ea, daca vine PSD cu alta propunere ne vom uita la ea", a spus liderul social-democrat.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Viorel Hrebenciuc, #Johannis premer, #Johannis Geoana, #PSD Johannis , #Mircea Geoana