Interceptari in dosarul Niculae: Hrebenciuc ii promitea Patriarhului bani pentru Catedrala Neamului

Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 12:36
4637 citiri
Interceptari in dosarul Niculae: Hrebenciuc ii promitea Patriarhului bani pentru Catedrala Neamului

Viorel Hrebenciuc ii promitea, in 2010, Patriarhului Daniel, ca il ajuta sa stranga bani pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului.

Interceptarea convorbirii dintre Hrebenciuc si Patriarh a fost introdusa in dosarul in care omul de afaceri Ioan Niculae este trimis in judecata, dupa ce s-a constatat ca a avut un rol in finantarea campaniei prezidentiale a lui Mircea Geoana in 2009.

Intr-o interceptare a convorbirii telefonice, publicate de Evenimentul zilei, se arata cum Viorel Hrebenciuc a cerut o audienta la Patriarhul Daniel pentru a-i prezenta o oferta a unei banci, in vederea finantarii Catedralei.

Viorel Hrebenciuc: Buna seara. Viorel Hrebe sunt.

Secretar: Cu respect, domnule Hrebenciuc. Sunt parintele sectar.

V. H.: As fi vrut sa vorbesc un minut cu prea fericirea sa daca este.

Secretar: Acum e ocupat.

VH: Va rog, e in legatura cu Catedrala Neamului. Am o veste buna, da.

Domn: Alo.

VH: Saru-mana, Preafericirea dvs. Viorel Hrebenciuc va deranjeaza.

Domn. Ah, sa traiti, domnule Hrebenciuc, ce mai faceti, bine?

VH: Bine fac, Preafericite.

Domn: Vad ca bacauanii sunt in fata.

VH: Saru-mana, multumim din suflet. De ce va deranjez. Eu stiu ca sunt probleme cu finantarea Catedralei neamului. Si am gasit o posibilitate, este vorba de banca Sfantul Spirit, Santu Spirit din Portugalia. Presedintele bancii ar veni saptamana viitoare aici, pentru ca ei pot sa faca acest lucru, indiferent de suma. Eu, daca ati avea timp sa ma primiti in audienta...

Discutia arata ca Hrebenciuc i-a promis Patriarhului o linie de credit oferita de banca din Portugalia, de o suta de milioane de euro, pe o perioada de trei ani.

Patriarhia - Hrebenciuc dorea tratament preferential, nu a fost primit in audienta

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei, Constantin Stoica, a declarat ca Viorel Hrebenciuc dorea tratament preferential si nu a fost primit in audienta, dar si ca imprumutul nu a fost luat din cauza conditiilor dure impuse de banci.

"Patriarhia Romana a anuntat ca intentioneaz sa faca un credit. Ulterior, din cauza conditiilor draconice puse de banci, care cereau garantii guvernamentale, Patriarhia s-a centrat pe colecta nationala si sponsorizari", a declarat Constantin Stoica, la Realitatea TV.

Purtatorul de cuvant a precizat ca Viorel Hrebenciuc nu a procedat corect, cerand o audienta la Preasfintitul Daniel fara sa precizeze scopul.

"Daca Biserica ar fi dorit sa faca credit, ar fi primit toate bancile interesate si ar fi fost totul transpartent, nu era nevoie de astfel de aranjamente", a declarat Constntin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei.

Niculae, bani pentru campania prezidentiala a lui Mircea Geoana

Patronul firmei InterAgro, Ioan Niculae, a fost trimis in judecata miercuri de DNA in dosarul privind finantarea campaniei electorale pentru sustinerea candidatului PSD de la alegerile prezidentiale din 2009, informeaza Directia Nationala Anticoruptie (DNA), printr-un comunicat.

Niculae va fi judecat pentru infractiunea de complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata.

De asemenea, in acelasi dosar a mai fost trimis in judecata si presedintele Organizatiei Judetene Braila a Partidului Social Democrat, Gheorghe Bunea Stancu, pentru infractiunea prevazuta de art.13 din Legea 78/2000 si anume folosirea influentei si autoritatii ce rezulta din functia de conducere intr-un partid, pentru a obtine pentru altul bani sau foloase necuvenite.

Hrebenciuc, Negoita si Ghita, cercetati pentru spalare de bani

Totodata, vor mai fi judecati Gheorghe Teodorescu, actionar al SC INSOMAR srl, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata, Viorel Barac, director al InterAgro, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata.

Geoana, la DNA : Hrebenciuc si Stancu nu aveau atributii in strangerea de bani

In cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al organizatiei judetene Braila a Partidului Social Democrat (PSD), pentru a obtine, cu incalcarea dispozitiilor legale ce privesc finantarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, patron al InterAgro, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala, desfasurata la sfarsitul anului 2009, pentru sustinerea candidatului PSD.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Viorel Hrebenciuc, #Hrebenciuc Patriarh, #Hrebenciuc Catedrala Mantuirii , #Mircea Geoana