Mitrea: Hrebenciuc sa lase partidul in pace, altfel ne ocupam noi sa ne lase

Marti, 15 Decembrie 2009, ora 18:29
2296 citiri
Mitrea: Hrebenciuc sa lase partidul in pace, altfel ne ocupam noi sa ne lase
Foto: Cotidianul

Liderul PSD Miron Mitrea considera ca o mare parte din vina pentru infrangerea lui Mircea Geoana la prezidentiale si aruncarea partidului in Opozitie pentru inca cinci ani o poarta echipa din spatele presedintelui social-democrat, condusa de Viorel Hrebenciuc.

"Nu ii cer eu lui Mircea Geoana acum sa plece. Mircea Geoana este acum intr-o situatie personala pe care o inteleg si cu totii trebuie sa avem rabdare si bun simt sa-i dam o perioada de timp de cateva zile sa se obisnuiasca cu infrangerea, care, sigur, pentru el personal e foarte dura.

Si dupa aceea, asa cum sper sa fie un om de onoare, sa faca ceea ce a promis. Vina este, in buna parte, si la el, chiar daca o parte din vina sta in modul in care si-a ales echipa cu care a lucrat", a spus Mitrea, la Realitatea Fm.

Intrebat daca se refera Viorel Hrebenciuc si Marian Vanghelie, liderul PSD a i+a transmis strategului partidului sa lase conducerea partidului si sa se duca la Bacau, sa vada daca va mai fi primit acolo sef de organizatie.

"Viorel este seful organzatiei de la Bacau. Ar trebui sa se duca, dupa parerea mea, acolo, sa vada daca il mai tin cei de la organizatie ca sef de organizatie si sa lase conducerea centrala de care si+a batut joc in ultimii ani. Cu Vanghelie sa se intample la fel, ca vorbim de Marian Vanghelie sau de Viorel Hrebenciuc e tot aia.

De un an de zile incerc sa explic tuturor ca ei ne vor duce, prin modul in care au pus stapanire pe Mircea Geoana si pe conducerea partidului, catre o fundatura, si acum ne-au dus. Pentru ca un partid social democrat trebuie sa fie construit pe relatia politicieni-electorat, nu pe relatia grupurilor de interese si clanurilor de la conducerea partidelor", a mai spus Mitrea.

Liderul PSD a avut si un mesaj pentru Geoana, sfatuindu-l sa decida singur ce e mai sanatos pentru el, pentru ca cei care il sustin acum nu fac asta decat pentru a-si apara pielea lor.

"Mircea Geoana sa decida el ce are de facut. Deocamdata, este prea devreme ca sa ii cer eu... Eu cred ca am rabdarea si bunul simt sa-l las pe el sa decida ce e mai sanatos pentru el. Pot sa+i spun insa un lucru care direct n-am avut cum sa i-l spun: ca la ora actuala sunt convins ca echipa lui Hrebenciuc nu face altceva decat sa-l sprijine, incercand sa se vanda ei cat mai scump la diferite grupuri care vor sa-l recreeze in PSD. Ii rog sa lase partidul in pace, daca nu o sa ne ocupam noi sa ne lase. Sunt multi alaturi de mine, lasati numele sa le dau altadata...", a spus Mitrea amenintator.

Intrebat daca exista sanse pentru continuarea aliantei PSD-PNL, Mitrea a spus ca se indoieste.

"Eu nu cred ca doua partide serioase pot sa faca o alianta 'hai sa stam in Opozitie cat mai multa vreme de aici incolo'. Nu cred ca aceasta alianta va functiona la infinit, va functiona, sigur, cateva momente, dupa care fiecare partid isi va cauta propriul lui destin politic", a conchis Mitrea.

A.S.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Miron Mitrea PSD, #Mitrea Hrebenciuc acuzatii, #Viorel Hrebenciuc Bacau, #Mircea Geoana demisie onoare , #Mircea Geoana
Comentarii
Poza Radar
Radar
rank 5
Bietul Hrebenciuc...va bate la multe usi, insa toate ii vor ramane inchise. Ce tragedie...pentru un facator si desfacator de aliante, sa bata la usi si ele sa ramana inchise...
Poza Kikiki
Kikiki
rank 2