Stenograme in dosarul campaniei lui Geoana: Daca o strambeaza cu mine, ii retrag sprijinul

Joi, 12 Ianuarie 2012, ora 16:28
5560 citiri
Stenograme in dosarul campaniei lui Geoana: Daca o strambeaza cu mine, ii retrag sprijinul

Interceptarile din dosarul sponsorizarii campaniei prezidentiale lui Mircea Geoana la alegerile prezidentiale din 2009 scot la iveala relatiile dintre oamenii de afaceri de renume si reprezentanti ai PSD.

Stenogramele publicate de B1 TV arata dialogul dintre Ioan Niculae si Gheorghe Bunea Stancu, presedintele Consiliului Judetean Braila, privind numirile la nivel inalt.

Bunea Stancu: Si daca voiam, il puneam pe ...dar am fost un tampit cand l-am pus pe Steriu. Un tampit.. Am fost. M -am luat dupa altii, ca sa nu mai spun dupa cine.

Ioan Niculae: Da-i un telefon lui.. (expresie triviala, se refera la ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu) Bai, daca nici astazi nu o faci si nici cel tarziu miercurea viitoare.

Bunea Stancu: Lasa, mai, ca vorbesc cu .. Vorbesc cu Nica. .. Lasa ca stiu eu de unde sa o iau. Dupa aia il sun pe el.

In plus, oamenii de afaceri discuta cu nonsalanta si despre cum se fac numirile la companii importante din domeniul energiei, cum ar fi Transgaz. Omul de afaceri Ioan Niculae este invinuit intr-n dosar, fiind acuzat de compliciate la subminarea economiei nationale, dupa ce procurorii au aratat ca a primit subventii la gazele primite pentru combinatele sale chimice.

Ioan Niculae: Auzi ma, PSD-ul nu a pus nici acum director la Trasngaz.

Bunea Stancu: O sa punem mai, ai rabdare.

Ioan Niculae: Puneti mai! Cand dracu ne vedem mai. Pune-l ma pe ala al tau, trebuie sa vorbim cu Sorin. ...

Bunea Stancu: Nu, mai, am ANRM, am rezervele statului, am la CEV, am la Eximbank, am o gramada de posturi.

Ioan Niculae si Bunea Stancu, trimisi in judecata pentru finantarea lui Geoana in 2009

Cei doi discuta despre posturile la diverse agentii ale statului, ba chiar si despre postul de ministru al Sanatatii, ocupat la momentul respectiv de Ionut Bazac.

Bunea Stancu: Nu. Am fost.. Ei, in partid toata lumea vrea functii. Si pe la Bucuresti si la Braila am pus la Agentia de Mediu vicepresedinte. La Agentia Nationala a Proprietatii - presedinte. La rezervele statului - presedinte. La RAPPS o gramada. Am vreo 7, 8 functii natioanele. Sii? ...

Ioan Niculae: Ai facut o treaba buna cu prietenul nostru, domnul ministru, ai mana buna.

Bunea Stancu: Ionut? (Bazac)

Bunea Stancu: Daca el o strambeaza cu mine, ii retrag sprijinul politic.

Bani de la Ioan Niculae pentru campania lui Mircea Geoana

Ioan Niculae, actionarul principal al InterAgro, si presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, au fost trimisi in judecata de procurorii DNA pentru finantarea in campania prezidentiala din 2009 a candidatului Mircea Geoana cu 1 milion de euro.

Alaturi de cei doi mai sunt trimisi in judecata Gheorghe Teodorescu, directorul Insomar, si Viorel Barac, director in InterAgro.

Viorel Hrebenciuc, membru al Partidului Social-Democrat, este la randul sau cercetat penal de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), pentru spalare de bani in acest caz, alaturi de Robert Negoita si Sebastian Ghita, patronul Romania TV.

Hrebenciuc ar fi fost omul de legatura intre Ioan Niculae si institutul de sondare INSOMAR, catre care s-au fi livrat sume de bani menite sa finanteze campania lui Mircea Geoana la alegerile prezidentiale din 2009.

Hrebenciuc, Negoita si Ghita, cercetati pentru spalare de bani

Procurorii au stabilit ca inculpatul Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al organizatiei judetene Braila a PSD, pentru a obtine un milion de euro de la Ioan Niculae, si el inculpat in dosar, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala.

"In schimbul banilor oferiti, Ioan Niculae a solicitat ca, in cazul castigarii alegerilor de catre candidatul partidului mentionat, sa fie desemnate persoane care sa ii sustina interesele la conducerea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, precum si la nivelul celor doua societati nationale ce aveau ca obiect gestionarea si distribuirea gazului natural (S.N.T.G.N. TRANSGAZ si SNGN ROMGAZ SA)", se arata intr-un comunicat al DNA, remis Ziare.com.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#campanie Geoana, #stenograme dosar Geoana , #Mircea Geoana