Hrebenciuc, Negoita si Ghita, cercetati pentru spalare de bani

Joi, 12 Ianuarie 2012, ora 14:04
4710 citiri
Hrebenciuc, Negoita si Ghita, cercetati pentru spalare de bani

Viorel Hrebenciuc, membru al Partidului Social-Democrat, este cercetat penal de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), pentru spalare de bani.

Hrebenciuc este cercetat in acelasi dosar in care este cercetat si omul de afaceri Ioan Niculae, seful InterAgro. Hrebenciuc ar fi fost omul de legatura intre Ioan Niculae si institutul de sondare INSOMAR, catre care s-au fi livrat sume de bani menite sa finanteze campania lui Mircea Geoana la alegerile prezidentiale din 2009, informeaza RTV.

In acelasi dosar ar fi cercetati omul de afaceri Sebastian Ghita si pesedistul Robert Negoita. Sebastian Ghita a negat faptul ca ar fi cercetat in acest dosar, sustinand ca informatia ar fi fost publicata de televiziunea controlata de Dan Voiculescu.

Acesta sustine ca nu i se poate reprosa nimic. "Daca mi s-ar fi reprosat, ma trimiteau in judecata. I-au trimis pe astia ca probabil au facut ceva rau (...) Il cunosc pe domnul Geoana, altceva...ce sponsorizari am facut sunt anuntate la Monitorul Oficial", a declarat acesta.

Si Robert Negoita a negat ca ar fi fost implicat in spalare de bani, sustinand ca este o strategie a Puterii pentru a lovi Opozitia intr-un an electoral.

Reactii la scandalul sponsorizarii lui Geoana: Chiar suntem dobitoci?

In acest dosar, procurorii au stabilit ca inculpatul Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al organizatiei judetene Braila a PSD, pentru a obtine un milion de euro de la Ioan Niculae, si el inculpat in dosar, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala, desfasurata la sfarsitul anului 2009, pentru sustinerea lui Geoana.

"In schimbul banilor oferiti, Ioan Niculae a solicitat ca, in cazul castigarii alegerilor de catre candidatul partidului mentionat, sa fie desemnate persoane care sa ii sustina interesele la conducerea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, precum si la nivelul celor doua societati nationale ce aveau ca obiect gestionarea si distribuirea gazului natural (S.N.T.G.N. TRANSGAZ si SNGN ROMGAZ SA)", se arata intr-un comunicat al DNA, remis Ziare.com.

Ghita, in scandalul sponsorizarilor: Batranul fara minte Voiculescu m-a dat la televizor

Aproximativ 150.000 de euro din aceasta suma au fost platiti catre INSOMAR, sub paravanul unui contract incheiat intre Interagro si INSOMAR.

In acest dosar sunt trimisi in judecata Gheorghe Bunea Stancu, presedinte al PSD Braila, acuzat de trafic de influenta, Teodorescu Gheorghe, actionar al INSOMAR si Barac Viorel, director al Interagro, acuzati de fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata, dar si Niculae Ioan, actionar la INTERAGRO, acuzat de complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata.

#Viorel Hrebenciuc, #hrebenciuc dna, #Hrebenciuc spalare bani , #Mircea Geoana