Hrebenciuc: Daca Basescu nu statea cu batul in gard, nu se ajungea la suspendare

Duminica, 26 August 2012, ora 22:01
6499 citiri
Hrebenciuc: Daca Basescu nu statea cu batul in gard, nu se ajungea la suspendare

Traian Basescu a fost suspendat din cauza atitudinii sale fata de USL, iar decizia a fost luata la nivel de alianta, spune Viorel Hrebenciuc, unii dintre strategii PSD, care sustine ca nu s-ar fi ajuns aici, daca presedintele "dadea dovada de intelepciune".

"Daca presedintele Basescu nu statea cu batul in gard, la ce a facut Guvernul Ponta, nu se ajungea la aceste lucruri. Daca dadea dovada de intelepciune, nu se ajungea la suspendare", a declarat deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, duminica seara, la Realitatea TV.

Cu toate acestea, recunoaste social-democratul, decizia s-a luat la nivelul USL, si nu a fost opera unui singur om sau a unui grup.

CCR: Basescu revine la Cotroceni - Antonescu si Ponta, furiosi si resemnati

"Una-doua se vorbea ba de suspendarea lui Andrei Marga, ba de plagiat (al lui Victor Ponta - n. red.), ba de alte prostii", a continuat vicepresedintele Camerei Deputatilor.

Hrebenciuc a intarit faptul ca USL nu s-a grabit cand s-a luat decizia suspendarii lui Traian Basescu, ci maniera in care s-a comportat presedintele a impins spre suspendare.

Cvorumul si buna-credinta a lui Crin Antonescu

Deputatul PSD a explicat ca, atunci cand s-a luat decizia suspendarii, nu exista problema cvorumului de indeplinit pentru validarea referendumului, dar ca USL a dat dovada de buna-credinta atunci cand a respectat cvorumul.

Viceliderul Camerei Deputatilor a dat exemplul presedintelui interimar Crin Antonescu, care a trimis Legea referendumului spre promulgare, pe 17 iulie, dovedind astfel, la randul sau, buna-credinta.

"(...) Antonescu putea foarte bine sa nu trimita legea la promulgare. Era presedinte interimar, putea. Daca era individ de rea-credinta, putea face asta, eu sunt sigur ca Basescu nu ar fi facut niciodata asta (sa trimita legea - n. red.)", a explicat social-democratul.

Acesta considera ca decizia Curtii Constitutionale, privind validarea rezultatului referendumului, "a fost rea-intentie evidenta a celor sase judecatori ai CCR".

Cvorumul in plenul Parlamentului, pentru reintoarcerea lui Basescu la Cotroceni, va fi indeplinit

Viorel Hrebenciuc a afirmat ca nu este loc de surprize in ceea ce priveste indeplinirea cvorumului in plenul Parlamentului, luni, pentru ca decizia CCR sa fie citita, dupa care sa fie trimisa spre publicare in Monitorul Oficial, iar Traian Basescu sa se intoarca in functie la Cotroceni.

"Se citeste motivarea CCR, dupa care se publica in Monitorul Oficial si devine oficiala intoarcerea lui Basescu la Cotroceni. Normal, n-ar fi probleme cu cvorumul maine", a explicat deputatul PSD.

Parlamentul revine din vacanta pentru Basescu de abia luni

Acesta a sustinut, insa, ca actiunile lui Traian Basescu din perioada crizei, precum anuntarea taierilor salariale si asumarea lor, nu au avut legatura cu criza, iar discursul sau "este de o perfidie extraordinara".

Totodata, vicepresedintele Camerei Deputatilor crede ca Romania da o importanta deosebita Bruxellesului, insa "nu acolo se fac jocurile".

"Este normal ca o tara nou intrata in Uniunea Europeana sa se uite la Bruxelles ca la un calauzitor. Dar jocurile se fac la Berlin, la Paris, la Londra", crede Hrebenciuc.

Nu in ultimul rand, vorbind despre alegerile parlamentare, deputatul PSD a dezvaluit ca USL a avut si 78 la suta in sondaje, inainte de referendumul pentru demitere.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Viorel Hrebenciuc intoarcere Basescu Cotroceni, #Basescu decizie plen Parlament, #Hrebenciuc suspendare Basescu, #Hrebenciuc decizie CCR , #PSD