Hrebenciuc il avertizeaza pe Crin Antonescu ca ar putea fi dat jos din fruntea PNL

Luni, 10 Februarie 2014, ora 13:06
4378 citiri
Hrebenciuc il avertizeaza pe Crin Antonescu ca ar putea fi dat jos din fruntea PNL
Foto: Jurnalul National

Viorel Hrebenciuc sustine ca in trecut PNL si PSD au mai colaborat si ca relatia dintre cele doua partide s-a stricat din vina lui Calin Popescu Tariceanu, care a si pierdut conducerea din cauza aceasta. Afirmatia a parut ca un avertisment la adresa lui Crin Antonescu.

Viorel Hrebenciuc a rememorat, intr-un interviu pentru Digi 24, perioada cand guvernul liberal condus de Calin Popescu Tariceanu a condus Romania timp de trei ani cu sustinerea parlamentara a PSD, in perioada 2006-2008.

"Coalitia cu liberalii nu a mers in continuare nu din vina PSD-ului, ci din vina inadvertentelor din actiunea PNL, condus, la vremea respectiva, de domnul Tariceanu, care a gresit amarnic. Ca o consecinta, a si fost schimbat", a reamintit Viorel Hrebenciuc.

"O eventuala iesire de la guvernare cred ca ii va crea mari probleme si domnului Crin Antonescu in partid. Cum a patit domnul Tariceanu poate pati foarte bine si domnul Antonescu", a declarat deputatul PSD care afirma ca PNL-ul isi doreste sa ramana la guvernare.

"Eu sunt convins ca, in momentul de fata, curentul majoritar in PNL este acela de a ramane la guvernare", a spus Hrebenciuc, care sustine ca nu intelege "frica endemica de faptul ca PSD va trada".

"Eu tin sa va reamintesc - si le reamintesc si liberalilor, pe aceasta cale - ca PSD nu a tradat niciodata. Nici cand a sustinut Guvernul Tariceanu aproape trei ani de zile fara sa avem membri in Guvern. L-am sustinut fara sa semnam 'n' protocoale, pe o strangere de mana, pe un gentlemen's agreement. Si au stat trei ani de zile la guvernare cu nici 20 la suta din Parlament.

Colegii mei liberali vad ca uita acest lucru extraordinar de usor. Nu trebuie uitat acest lucru", a declarat deputatul PSD.

Hrebenciuc i-a avertizat pe liberali si ca nu au dreptul moral si politic sa ceara guvernului de coalitie sa ia masuri ca si cum PNL-ul ar fi partid majoritar.

"Masurile liberale trebuie aplicate daca ai avea 60 la suta din electorat, ai castiga alegerile cu 60 la suta tu, PNL, si atunci iti impui masurile pe care consideri tu. Dar, atata timp cat esti intr-o coalitie, trebuie sa te supui regulilor unei coalitii si acest lucru trebuie sa se intample", a incheiat Hrebenciuc.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Viorel Hrebenciuc avertisment Crin Antonescu, #Hrebenciuc avertisment Antonescu eliminare PNL, #Hrebenciuc Crin PNL conducere , #PSD