Hrebenciuc: PSD vrea modificarea structurii Parlamentului

Marti, 09 Martie 2010, ora 14:47
2030 citiri
Hrebenciuc: PSD vrea modificarea structurii Parlamentului
Foot: Arhiva

Liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat marti ca social-democratii ar dori initierea unui proiect de lege pentru modificarea Constitutiei, referindu-se strict la chestiunea Parlamentului unicameral sau bicameral, celelalte modificari urmand a se face intr-o comisie speciala.

"Noi am fost de acord cu constituirea Comisiei (pentru revizuirea Constitutiei-n.r.). Punctul de vedere al PSD este sa despartim apele, in sensul ca: pe de o parte, trebuie sa raspundem la referendumul aprobat si acesta este- raspunsul la intrebarea parlament unicameral sau bicameral si numarul de parlamentari. Pe de alta parte, discutam despre o modificare a Constitutiei de o amploare cu mult mai mare decat a prevazut referendumul.

Si atunci, parerea noastra ar fi - dar decizia finala se va lua in sedinta Consiliului National de joi- sa se faca proiectul de lege pentru modificarea Constitutiei strict la parlament unicameral sau bicameral, iar celelalte modificari pe care vrem sa le facem cu totii, ca sa ne punem in acord cu Tratatul de la Lisabona, trebuie sa faca obiectul unei comisii speciale de revizuire a Constitutiei, care inseamna un proces mult mai indelungat", a explicat marti, dupa o discutie cu liderii de grup ai partidelor reprezentate in Parlament, liderul deputatilor social-democrati.

Hrebenciuc a mai precizat ca saptamana viitoare va exista o intalnire a liderilor de grup in care sa se decida asupra initiativei legislative de revizuire a textului fundamental.

"S-a adus in discutie si problema revizuirii Constitutiei. Am considerat ca este un punct important pe ordinea de zi a Parlamentului, dar e nevoie de aprofundarea anumitor aspecte si vom face acest lucru in perioada urmatoare", a precizat si viceliderul deputatilor liberali, Eugen Nicolaescu, la finalul discutiillor care au avut loc in biroul presedintelui Camerei Deputatilor.

La randul sau, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a precizat ca lucrurile evolueaza pozitiv in pivinta procesului de revizuire a Constitutiei. "Am discutat si despre Constitutie, am o veste buna, lucrurile evolueaza pozitiv si sunt convinsa ca si dupa discutiile care vor avea loc cu presedintele tarii saptamana viitoare la Cotroceni vom avea informatii pozitive si ne indreptam, sper eu, spre o solutie, asa cum ea fost relevata de referndumul din 22 noiembrie", a spus Anastase.

Citește și:
Raed Arafat anunță ce se întâmplă cu școlile în contextul ninsorilor abundente din ultimele zile
Raed Arafat anunță ce se întâmplă cu școlile în contextul ninsorilor abundente din ultimele zile
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat duminică, 5 februarie, că până în acest moment nu au fost făcute solicitări pentru închiderea școlilor din...
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 5 februarie, că nu există motive de îngrijorare din cauza embargoului asupra motorinei ruseşti pentru că toţi marii importatori de pe...