Hrebenciuc a castigat procesul cu BCR pentru "Eterna si Fascinanta Romanie"

Marti, 16 Octombrie 2012, ora 17:37
3574 citiri
Hrebenciuc a castigat procesul cu BCR pentru "Eterna si Fascinanta Romanie"
Foto: Observator de Bacau

Viorel Hrebenciuc, Mihai Unghianu si Dan Fruntelata au castigat procesul in care BCR le cere restituirea a 5,79 milioane de dolari ca despagubiri pentru contractul incheiat in 1995 privind editarea albumului "Eterna si Fascinanta Romanie".

Dosarul a fost solutionat luni de catre Tribunalul Bucuresti, aceasta fiind prima faza procesuala, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale.

In acest litigiu, Mihai Unghianu este reprezentat de casa de avocatura Bostina si Asociatii, iar Viorel Hrebenciuc este asistat de casa de avocatura Mergeani, Prodan si Asociatii.

Hrebenciuc, care detinea in 1995 functia de secretar general al Guvernului, Unghianu, secretar general adjunct al Guvernului la acea vreme, si Nicolae Dan Fruntelata, care ocupa postul de secretar de stat al Informatiei Publice, au semnat cu firma franceza Groupe Saintonge Edition, controlata de omul de afaceri Adrian Costea, cu cetatenie romana si franceza, un contract pentru editarea unui album foto despre Romania, denumit "Eterna si Fascinanta Romanie".

Contractul a fost sponsorizat de fosta Banca Romana de Comert Exterior-Bancorex, cu 5,79 milioane de dolari.

Cazul a fost investigat de catre procurori, cu acuzatia spalarii de bani, care au aratat ca, dupa incheierea contractului de sponsorizare, firma franceza a primit in contul unei banci straine, in avans, suma de 1,5 milioane de dolari, dar ca din comanda de 97.000 exemplare nu au fost livrate decat 4.200 bucati.

Parchetul Curtii Supreme de Justitie a inceput urmarirea penala a celor trei in 1999, pana in decembrie 2000. In paralel, Bancorex a formulat o cerere de chemare in judecata a Secretariatului General al Guvernului (SGG), prin care a solicitat instantei sa constate nulitatea absoluta a contractului de sponsorizare.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a solutionat litigiul irevocabil in favoarea Bancii Comerciale Romane, care a preluat prin fuziune Bancorex si care a solicitat in instanta ca suma de 5,79 milioane dolari sa fie restituita, iar SGG i-a chemat in garantie pe Viorel Hrebenciuc, Mihai Unghianu si Dan Fruntelata, care ar fi urmat sa despagubeasca SGG.

Solutia instantei a fost insa de respingere a cererii principale ca neintemeiata si, pe cale de consecinta, de respingere a cererii de chemare in garantie, ca ramasa fara obiect.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Viorel Hrebenciuc castiga proces BCR, #Hrebenciuc proces Eterna fascinanta Romanie , #PSD
Comentarii
Poza TaraVrancei
TaraVrancei
rank 5
97000 - 4200 = 92800 de obiecte !!!