Patriarhia se leapada de Hrebenciuc: Dorea tratament preferential, nu a fost primit in audienta

Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 19:15
4537 citiri
Patriarhia se leapada de Hrebenciuc: Dorea tratament preferential, nu a fost primit in audienta

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei, Constantin Stoica, a facut precizari cu privire la discutiile dintre pesedistul Viorel Hrebenciuc si Patriarhul Daniel, sustinand ca acesta din urma dorea tratament preferential si nu a fost primit in audienta.

Discutia dintre cei doi despre construirea Catedralei Mantuirii Neamului a fost interceptata anul trecut si apare intr-un dosar in care apar nume grele din lumea afacerilor si politicii.

Stenograma arata ca Hrebenciuc i-a propus Patriarhului un credit de la o banca din Portugalia, pentru constructia catedralei.

"Patriarhia Romana a anuntat ca intentioneaz sa faca un credit. Ulterior, din cauza conditiilor draconice puse de banci, care cereau garantii guvernamentale, Patriarhia s-a centrat pe colecta nationala si sponsorizari", a declarat Constantin Stoica, la Realitatea TV.

Purtatorul de cuvant a precizat ca Viorel Hrebenciuc nu a procedat corect, cerand o audienta la Preasfintitul Daniel fara sa precizeze scopul.

"Daca Biserica ar fi dorit sa faca credit, ar fi primit toate bancile interesate si ar fi fost totul transpartent, nu era nevoie de astfel de aranjamente", a declarat Constntin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei.

Intr-o interceptare a convorbirii telefonice, publicata de Evenimentul zilei, se arata cum Viorel Hrebenciuc a cerut o audienta la Patriarhul Daniel.

Viorel Hrebenciuc: Buna seara. Viorel Hrebe sunt.

Secretar: Cu respect, domnule Hrebenciuc. Sunt parintele sectar.

VH: As fi vrut sa vorbesc un minut cu prea fericirea sa daca este.

Secretar: Acum e ocupat.

VH: Va rog, e in legatura cu Catedrala Neamului. Am o veste buna, da.

Patriarhul Daniel: Alo.

VH: Saru-mana, Preafericirea dvs. Viorel Hrebenciuc va deranjeaza.

PD: Ah, sa traiti, domnule Hrebenciuc, ce mai faceti, bine?

VH: Bine fac, Preafericite.

PD: Vad ca bacauanii sunt in fata.

VH: Saru-mana, multumim din suflet. De ce va deranjez. Eu stiu ca sunt probleme cu finantarea Catedralei neamului. Si am gasit o posibilitate, este vorba de banca Sfantul Spirit, din Portugalia. Presedintele bancii ar veni saptamana viitoare aici, pentru ca ei pot sa faca acest lucru, indiferent de suma. Eu, daca ati avea timp sa ma primiti in audienta...

Discutia arata ca Hrebenciuc i-a promis Patriarhului o linie de credit oferita de banca din Portugalia, de o suta de milioane de euro, pe o perioada de trei ani.

Interceptari in dosarul Niculae: Hrebenciuc ii promitea Patriarhului bani pentru Catedrala Neamului

Niculae, bani pentru campania prezidentiala a lui Mircea Geoana

Patronul firmei InterAgro, Ioan Niculae, a fost trimis in judecata miercuri de DNA in dosarul privind finantarea campaniei electorale pentru sustinerea candidatului PSD de la alegerile prezidentiale din 2009, informeaza Directia Nationala Anticoruptie (DNA), printr-un comunicat.

Niculae va fi judecat pentru infractiunea de complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata.

De asemenea, in acelasi dosar a mai fost trimis in judecata si presedintele Organizatiei Judetene Braila a Partidului Social Democrat, Gheorghe Bunea Stancu, pentru infractiunea prevazuta de art.13 din Legea 78/2000 si anume folosirea influentei si autoritatii ce rezulta din functia de conducere intr-un partid, pentru a obtine pentru altul bani sau foloase necuvenite.

L.S.

Citeste si:
USR se subțiază pe zi ce trece. 24 de membri au demisionat într-o singură zi
USR se subțiază pe zi ce trece. 24 de membri au demisionat într-o singură zi
Demisiile din USR se țin lanț după ce membrii echipei USR din Țările Nordice au demisionat în bloc. Printre cei 24 de demisionari s-au regăsit președintele filialei, vicepreședinții...
AUR a adunat 2 milioane de semnături pentru demiterea lui Klaus Iohannis. Ce șanse are demersul
AUR a adunat 2 milioane de semnături pentru demiterea lui Klaus Iohannis. Ce șanse are demersul
La finalul primei sesiuni parlamentare din 2022, AUR anunță că a adunat două milioane de semnături pentru declanșarea unui referendum de demitere a președintelui Klaus Iohannis. Deși...