Viorel Hrebenciuc condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul Giga TV

Marti, 14 Septembrie 2021, ora 17:31
6588 citiri
Viorel Hrebenciuc condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul Giga TV

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost condamnat definitiv, marţi, de Curtea de Apel Bucureşti, la 3 ani închisoare cu executare în dosarul Giga TV.

Laura Georgescu, Narcisa Iorga, Viorel Hrebenciuc si Gheorghe Stefan au fost trimisi în 2015 in judecata de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in dosarul Giga TV.

În același dosar, Laura Georgescu, fosta șefă a CNA, a fost condamnată la 4 ani și 4 luni de închisoare. Gheorghe Ștefan Pinalti a primit o pedeapsă de 4 ani și 6 luni închisoare, iar Narcisa Iorga, fostă membră CNA, de 3 ani de închisoare cu suspendare.

Fostul președinte al Consiliului National al Audiovizualului, Laura Georgescu, este acuzat de abuz in serviciu (2 infractiuni, din care una in forma continuata - 25 acte materiale) si instigarea la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (25 acte materiale), se arata intr-un comunicat al DNA remis vineri.

Viorel Hrebenciuc, la data faptei deputat, membru in Comitetul Executiv National al unui partid (organ de conducere si de decizie al partidului), este acuzat de savarsirea infractiunii de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de catre o persoana ce detine o functie de conducere intr-un partid.

Acuzațiile aduse

Laura Georgescu, Narcisa Iorga, Viorel Hrebenciuc si Gheorghe Stefan au fost trimisi in judecata în 2015 de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul Giga TV.

Concret, in 17 septembrie 2013, la propunerea Laurei Georgescu, CNA a decis, cu o majoritate de 7 la 4 (11 membri CNA prezenti), retragerea licentei audiovizuale pentru postul Giga TV, controlat de Gheorghe Stefan.

Apoi, Narcisa Iorga, membru al CNA, l-a indrumat pe Gheorghe Stefan sa apeleze la cunostintele sale din mediul politic, pentru a influenta votul pe care ceilalti membri ai CNA urmau sa il dea cu privire la contestatia pe care postul TV respectiv intentiona sa o formuleze, se arata in comunicatul DNA.

Ca urmare a indicatiilor primite, Gheorghe Stefan i-a solicitat sprijin lui Viorel Hrebenciuc, astfel incat acesta sa faca demersuri pentru a determina functionari din cadrul CNA ca institutia sa revina asupra deciziei prin care a fost retrasa licenta pentru postul de televiziune.

In urma cererii facute de reprezentantul postului TV, Hrebenciuc a realizat demersuri pentru a o determina pe sefa CNA ca institutia pe care o conduce sa revina asupra deciziei.

Potrivit DNA, Hrebenciuc s-a folosit de influenta si autoritatea pe care le detinea, in calitatea sa de membru al structurilor de conducere din partidul din care face parte (PSD), respectiv membru al Comitetului Executiv National, organul de conducere si de decizie al partidului.

In urma acestor actiuni, dupa doar doua saptamani, la data de 1 octombrie 2013, s-a emis o alta decizie prin care s-a revocat hotararea anterioara (6 voturi pentru si 4 voturi impotriva, din 10 membri prezenti).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Viorel Hrebenciuc , #stiri Viorel Hrebenciuc