Ministrul Viorel Ilie scapa pentru moment de urmarirea penala. Senatorii juristi au amanat sa ia o decizie

Marti, 19 Septembrie 2017, ora 17:49
1770 citiri
Ministrul Viorel Ilie scapa pentru moment de urmarirea penala. Senatorii juristi au amanat sa ia o decizie
Foto: Administratia Prezidentiala (Arhiva)

Comisia juridica a Senatului a amanat, marti, pentru saptamana viitoare, luarea unei decizii in cazul cererii DNA privind incuviintarea inceperii urmaririi penale a ministrului pentru Relatia cu Parlamentul, senatorul Viorel Ilie.

Propunerea de amanare a votului pe raport a venit din partea presedintelui Comisiei juridice, senatorul PSD Robert Cazanciuc, care le-a solicitat membrilor Comisiei sa analizeze materialul scris intocmit de avocatul ministrului Viorel Ilie.

"Am primit, asa cum am solicitat sau cum ne-a promis avocatul senatorului Viorel Ilie, un material in apararea domniei sale. El v-a fost distribuit acum. V-as propune sa luati cunostinta de ceea ce a spus domnul avocat aici si, cu intregul material venit si de la Parchet, sa decidem in urmatoarea sedinta, fiind in termen asa cum a hotarat si Biroul Permanent", a spus Cazanciuc in sedinta Comisiei juridice a Senatului.

Citeste si Tudose si Dragnea au aflat de la presa ca DNA cere urmarirea penala pentru un ministru. Ce au spus intrebati daca il demit

In replica, senatorul PNL Daniel Fenechiu a afirmat ca este impotriva amanarii votului si a atras atentia ca in aceasta perioada se desfasoara si vizita delegatiei europene pe tema MCV.

"Astazi si maine avem delegatia europeana pe teme de MCV. Din nou se va spune ca am amanat in mod deliberat acest lucru. Din nou se va vorbi de blaturi si de alte lucruri. Din punctul de vedere al PNL noi suntem dispusi sa discutam astazi. (...) Suntem pregatiti sa votam aceasta cerere", a sustinut Fenechiu.

Senatorul USR Eduard Dirca s-a pronuntat si el in favoarea unui vot in sedinta de marti.

"Noi nu apreciem utile notele scrise depuse de domnul avocat. Am avut aici timp doua saptamani, am studiat dosarul, ne-am format o opinie, aceste note scrise nu ne pot schimba convingerile. E clar ca aceasta situatie trebuie luata cat mai repede in discutie", a afirmat parlamentarul USR.

La finalul sedintei, presedintele Comisiei juridice Robert Cazanciuc a sustinut ca momentul misiunii MCV nu are legatura cu solicitarea DNA in cazul ministrului Ilie.

"Misiunea MCV a Romaniei este programata cred ca din primavara. S-a hotarat ca in septembrie va fi misiunea si data exacta. Nu cred ca are legatura cu momentul la care sa spunem ca aceasta solicitare a venit pe ordinea de zi a Comisiei juridice, ci pur si simplu e o procedura parlamentara in derulare. (...) avem un termen de depunere a raportului, pe 26 septembrie.

Vom fi in termen cu acest raport. Au fost proceduri de luare la cunostinta de dosar, dupa cum stiti, de un raport preliminar, de audiere a domnului senator, de depunere de concluzii scrise de catre avocat. Suntem exact in procedura, nu in afara ei si in termen", a declarat Cazanciuc.

Decizia de amanare pentru saptamana viitoare a raportului a fost luata cu sapte voturi pentru si patru impotriva.

Amintim ca Directia Nationala Anticoruptie cere incuviintarea Senatului pentru urmarirea penala a ministrului pentru Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie, "suspectat de instigare la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in perioada exercitarii functiei ministeriale".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Viorel Ilie DNA urmarire penala, #senatori Viorel Ilie DNA , #ministru pentru Relatia cu Parlamentul